REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliția NU a aplicat AMENZI la PELERINAJUL Sf. Andrei

Poliția NU a aplicat AMENZI la PELERINAJUL Sf. Andrei

Replica API 1 decembrie 2020 | 09:13 2122

Pelerinajul Sfântul Andrei a fost organizat, în cele din urmă. La evenimentul religios din data de 30 noiembrie au participat pelerini din mai multe județe din țară, însă, conform prefectului, Silviu Coșa, nu a fost aplicată nicio amendă, totul desfășurându-se conform reglementărilor în vigoare.

ÎPS Teodosie a organizat pelerinajul la peștera Sf. Andrei în timp de pandemie, în ciuda unei decizii judecătorești și a sfaturilor și avertismentelor venite de la autorități. Acesta, însoțit de un sobor de peste 20 de preoți, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea din localitatea Ion Corvin. Conform informațiilor oferite de oficiali, prezenți la evenimentul religios au fost aproximativ 300 de credincioși.

foto: digi24.ro

Nu au fost date amenzi

La eveniment au participat și oamenii legii, cu peste 100 de jandarmi și polițiști, pentru a se asigura că totul decurge în siguranță iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt păstrate. Totodată, trebuie menționat și faptul că nu au fost date amenzi. „Asigurăm măsurile de ordine la această manifestare religioasă. Acționăm cu peste 100 de jandarmi și polițiști, acționăm permanent cu echipe de dialog care se adresează participanților și îndeamnă la respectarea legii, la respectarea în primul rând a măsurilor de protecție sanitară, dar și a și celorlalte acte normative în vigoare“, a declarat locotenent Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Au venit pelerini din toată țara

Cu toate că nu au avut voie, iată că la evenimentul religios au putut fi observate și autoturisme cu pelerini veniți din alte județe ale țării. Credincioșii au venit din București, Brașov, Harghita, Covasna, Tulcea și chiar și Iași. Legat de acest fapt, reprezentantul Jandarmeriei a declarat următoarele: „Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție și atunci, în condițiile în care nu se respectă legea, riscă să fie sancționați. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandanților acțiunii. Niște decizii unitare care să ajute să nu avem incidente și să nu avem nerespectarea actelor legale în vigoare“.

Silviu Coșa

Silviu Coșa: Nu a existat niciun risc de contaminare

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că nu a existat un risc de contaminare deoarece măsurile au fost respectate. „Persoane care au dorit să meargă la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă. Li s-a adus la cunoștință că sunt pasibili de amenzi contravenționale. Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens este puțin peste 100. În momentul de față având în vedere câți oameni mai sunt acolo nici nu cred că se mai poate numi pelerinaj. Imaginile pe care le-am urmărit vis a vis de treaba aceasta, vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Diana Șoșoacă: Vom face și Crăciunul!

Prezentă la evenimentul religios a fost și avocata lui ÎPS Teodosie, Diana Șoșoacă. Aceasta i-a îndemnat pe credincioși să meargă la biserică, iar dacă oamenii legii încearcă să „spargă” slujba, să îi dea afară din „casa Domnului”. „La control polițiștii au văzut că am număr de București și mi-au zis ’mergeți doamna avocat, mergeți’ și cu mine au mers zeci de mașini, pentru că ne-am întâlnit zeci de mașini. Au venit și din Harghita și din Covasna, de la Iași. Asta este sărbătoarea românilor. Este creștinism adevărat și îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a adus atâta frumusețe, prima zi de iarnă, prima ninsoare, este puritatea efectivă. Este o lecție dată autorităților, să înțeleagă că mai presus de Dumnezeu nu poate fi nimic și că Dumnezeu există în România. Ascultați-mă ce vă spun, orice vi s-ar spune, vă duceți la biserică iar dacă vin jandarmii peste voi, dați-i afară. Este o proprietate a bisericii creștin ortodoxe și acolo nu se intră, decât de credincioși. În rest, afară toată lumea. Să aștepte pentru că noi avem dreptul la pelerinaj și vom face și Crăciunul. Fiți atenți la ce vă spun! Mergem în toate bisericile, acestea vor fi deschise, bateți clopotele pentru că trebuie să ne eliberăm”, a declarat avocata Diana Șoșoacă.

ÎPS Teodosie: Nu ne înspăimântăm de nicio amenințare

„Cu credința rămânem veșnic în bucurie și lumină. Fără credință este întuneric, chin și iad. Să fie încrezători în ce le spune Biserica. Eu le spun să fie întotdeauna încrezători în ce le spune biserica. Biserica este stâlpul adevărului, biserica nu-i va înșela niciodată. Noi nu vom spune lucruri din auzite sau din altă parte. Biserica nu va minte niciodată. Nu ne înspăimântăm de nicio amenințare. Orice amenințare nu ne înspăimântă pentru că Hristos ne-a lăsat acest testament”, a declarat ÎPS Teodosie.

După slujbă, credincioșii au așteptat rând pe rând să treacă pe la racla Sfântului Andrei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nae, bine zis! mam lor de .... cu mastile lor si pneumonia lor,,si toata mascarada care o fac ei si dorinta de castig care o au, pacat ca si lumea e varza. o arde tara ep comedia ,,las fierbinti'' si ,,IUmor''
0
0
Pe 6 decembrie votez impotriva acestui guvern,pentru ca:nu au declarat epeidemie pe teritoriul Romaniei,au incitat la ura poprul ,au discriminat unele orase carantinandu-le fortat,au carantinat numai fraierii.Pentru ca amaratii din Constanta au primit amenzi iar la Sf.Andrei nu s-au dat amenzi.Pentru ca legile si amenzile din tara asta sunt pentru prosti pentru ei respecta legea.
4
2
bai cosa cum plm acolo nu s-au dat amenzi si in cta ca mai iese cate un amarastean pe strada ii da jandarmeria polii 25 mil amenda? sa ne bagam toti romanii poala in tine ca oricum nu ai nimic de-aface cu functia care o ai momentan
5
1
Cred ca i-a amenintat teodosnicul cu acatiste. Asadar, fiecare face ce vrea in tara asta. De ce? Pentru ca lipsa de educatie. Asa s-a creeat precedentul. Maine fiecare poate sa-si faca legea lui. Biserica lui. Strada lui. Pastele lui. Ca se poate!
8
1
Doar la prosti se da amenzi. La tupeisti nu. La multi ani Rromania!
10
0
Ce sa aplice politia.Politia ii o sluga si atiit.Sa mai vb oare de spagoveanu toata lumea stie cum firma dumisale spala morti in acel garaj dat si in presa desigur.Acuma o sa aiba de lucru mai mult ce credeti degeaba procedeaza astfel.Slugile se ocupa de afacerea dumisale cu rivna si pupincurism.Apropos sa mai auzit ceva de acea ancheta cu spalatul mortilor in garaj.Nuuu nimica nimicuta incaseaza omu far de restricti.Impozite o plati oare.
11
1
deabia astept sa.i vad cum secridica la cer pe ydiotii pupatori de icoane.Sau pe jos,in corturi neincalzite,cersind un loc in spital!
9
1
minciunile lui Vela?.Acest spalator de cururi este o javra cu mii de fete.Muie Vela tie si corpurilor din m.a.i
12
5
sa le dau la muie la enoriasi ! Si la popi sa le dau dar lor si cu cacat ! Ti-ai dracu de prosti ! O sa va dea biserica si popii o pula mare. Prostilor, desteptati-va si tineti credinta in sufletul vostru. Nu aveti nevoie nici de biserica, nici de religie si nici de popi !
14
10
Asa, si? ce voiati, sa se bata roman cu roman? Limalcsi ce sunteti
9
4
Asa au primit ordin de la politic! S-au dat amenzi la cei plecati la cules de sparanghel? Dar la priveghiul lui Emi Pian ? Teodosie I-a jucat in foi de vita!
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108