REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliția Română cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de milioane lei

Poliția Română cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de milioane lei

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 4107

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) cumpără 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuză ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini, a informat Europa Liberă.

Conducerea Automobile Bavaria a transmis G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o ”dedicație”.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Sindicatele din poliție acuză faptul că specificațiile tehnice duc spre modele BMW, ceilalți producători auto neavând modele care să se încadreze în aceste condiții.

”Se se dorește o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte. După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunță sindicatul Europol, conform G4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dorim m u i e cand vrei
0
0
Ursula cu vavcinul Johannes cu BMW urile
2
1
Tot mapamondul este in recesiune,Europa intra in colaps politia de cacat a Romaniei se sparge in figuri cu masini de sute de mii de euro.Tichie de margaritar ne trebuie,restul avem de toate.La pensionarii Romaniei m**e cu lamaie sa nu aiba greturi.Asta este manevra lui iohandel labagiul
4
0
de useristi frustrati care n au reusit sa ajunga politisti ca au picat probele sportive sau pe cele psihologice si la cele teoretice au luat numai note de 2 care arata exact nivelul culturii lor generale.
1
1
Bemv la foame tine cald sticletilor
0
0
Pretul este f mic pt ce masina este, chiar se merita. Problema sa le foloseasca corect si cinstit!
0
0
problema nu este ca bmwul e masina de mirlete,sau ca este foarte ecumpa.Problema este ca politia bugetara isi permite,pe banii nostri,sa consume de citeva ori mai multi bani cu masinile decit inainte.n.as lua un bmw nici gratis,e plin afara de masini de care vor sa scape proprietarii numai dupa un an..Stiati ca va costa 200 euro numai sa bage testerul,la revizie,lucru obligatoriu,chiar daca nu ai nevoie??plus consumul imens,masina mirletelui.Se potriveste cu politia,dar s.o ia pe banii Ei!!!
1
0
se pare ca tara asta inca mai are bani de cheltuit..... unde vor EI.
2
0
puteau fi cumparate fara intermediar hotilor mwisti !!!
3
0
Prietenul lui Iohanis !? Pai nu ne zicea Iohanis sa facem economie, sa ne spalam mai rar si sa stingem veioza mai devreme ?
3
0
stai sa vezi cum le trag pe dreapta cand cade cutia de transfer sau aia cu opt trepte, cand pica distributia si multe alte probleme electrice. Le cumpara dar de unde buget la Mai pentru intretinerea lor
3
1
Daca au cumparat Dacii cu 70.000 si acum cumpara BMWeuri cu 33.000 va dati seama ce spaga a fost la Dacii si gaura in bugetul M.A.I.gaura platita de la bugetul de stat,acolo trebuie scos adevatul la suprafata recuperatzi bani si puscarie care sigur ajunge si pe la niste generali de militzie.Hidetzi mai polizistilor voi care suntezi cu logooul "lege si ordine"sa vedem de ce suntetzi in stare.
4
1
Lasand marca la o parte , puterea motorului , tractiunea , si siguranta primeaza pentru o masina te politie , in orice tara ! Pai stai sa alergi dupa un i*******r cu un motor de 0,9 Tce , 1,5 dci , 1,4 mpi ??? Hai sa fim seriosi...huliganii rutieri fac misto de politisti , cu orice cazan adus din jermanica !!!
3
1
How much este paraindaratul lui Klaus wernner muianos?
8
0
Ia mai verificati odata, ca FORD are mai multe modele care se incadreaza...auzi, cica nu e cu dedicatie...rade lumea...
6
1
Folosite de o batranica, fara multi kilometri la bord.
2
0
N-aveti bani de educatie,sanatate,pensii,de redresare economica dar aveti BMWuri!Sigur,ajutati economia romaneasca ca BMW sunt fabricate la....Dacia,Ford Romania!!!!!Va luati la prietenii,sulfaneli.....
7
0
Supertare! Un pic mai ieftine decat loganurile alea de "70 000" .
8
1
... cu banii astia ! Johannis , jegule , iar ai pus-o cu nemtzii tai !
7
4
Mai bine loau Opeluri
4
4
Greu de inteles la ce-ti trebuie AWD pe o masina de sosea de 184 de cai. Cutie cu 8 trepte e evident cu dedicatie, iar 290nm sunt cam putini pentru o masina de 4.7m si 1.7tone.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614