REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţia Română îşi prezintă angajaţii-model: constănţeanul Constantin Popa este dat exemplu!

Poliţia Română îşi prezintă angajaţii-model: constănţeanul Constantin Popa este dat exemplu!

Replica API 29 decembrie 2015 | 00:00 759

„Poliţişti la serviciu, eroi în timpul liber”

„Poliţişti la serviciu, eroi în timpul liber”

Constantin Popa

Inspectoratul General al Poliţiei Române se mândreşte cu angajaţii săi! „Colegi cu care ne mândrim! Poliţişti la serviciu, eroi în timpul liber” - este titlul dat de către oamenii legii unui material care cuprinde mai multe exemple din ţară. Printre acestea se află şi poliţistul constănţean Constantin Popa.

Poliţistul Constantin Popa, din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, aflat în timpul liber, a prins un bărbat care îi furase cerceii unei femei. Totul s-a petrecut în seara de miercuri, 9 decembrie 2015, când poliţistul se îndrepta către casă. Poliţistul l-a somat să se oprească, însă tâlharul, de 20 de ani, a încercat să fugă. Poliţistul l-a urmărit şi a reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze. Precizăm că infractorul, Ibraim Iaşar, de 20 de ani, din Ovidiu, este recidivist, fiind eliberat de puţină vreme.

Printre exemplele IGPR se află şi doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş - Biroul Investigaţii Criminale şi un poliţist de la Postul de Poliţie Băiculeşti, care au salvat de la înec un bărbat de 35 ani, în august a anului curent. Apoi, o tânără poliţistă din Argeş, Alina-Angela Dumitrache, a salvat viaţa unei femei aflate în stare de inconştienţă, după ce a resuscitat victima, în pericol de asfixie din cauza unei hemoragii. Şi doi poliţişti din Iaşi au salvat o persoană care vroia să se sinucidă în lacul Ciric, în luna octombrie.

De asemenea, un poliţist a prins un tâlhar după ce l-a urmărit pe străzile din Târgu Mureş.Totul s-a întâmplat în seara de 24 noiembrie 2015, într-un magazin de produse de panificaţie, din Târgu Mureş, când un bărbat i-a smuls vânzătoarei lănţişorul de la gât, după care a fugit. Totodată, un poliţist al Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava a reuşit să prindă un bărbat, bănuit de furtul unor componente de la reţeaua feroviară, după o urmărire de aproximativ 700 de metri, atât pe uscat, cât şi printr-un râu.

Ajungem şi la Buzău, acolo unde un poliţist, aflat în timpul liber, a prins în flagrant un tânăr care a furat un telefon, de la un comerciant din târgul săptămânal. La Craiova, în ziua de 21 octombrie 2015, un poliţist din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, aflându-se în timpul liber, a prins în flagrant, într-un mijloc de transport, un bărbat, în timp ce sustrăgea bani din geanta unei femei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272