REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţia scoţiană renunţă la ancheta privind ameninţările primite de JK Rowling pentru susţinerea scriitorului Salman Rushdie

Poliţia scoţiană renunţă la ancheta privind ameninţările primite de JK Rowling pentru susţinerea scriitorului Salman Rushdie

Redacție 28 septembrie 2022 | 00:00 328

Poliţia scoţiană a decis să renunţe la o anchetă pe care a deschis-o după ce scriitoarea J.K. Rowling a primit ameninţări pe internet din cauza mesajelor sale de sprijin la adresa scriitorului Salman Rushdie după ce acesta a fost înjunghiat pe scena unui eveniment din Statele Unite, informează BBC.

J.K. Rowling

În vârstă de 57 de ani, J.K. Rowling, autoarea celebrei serii literare "Harry Potter", a distribuit pe Twitter capturi de imagine conţinând ameninţările pe care le-a primit, inclusiv mesajul: "Nu-ţi face griji, tu eşti următoarea", citează Agerpres.

Acelaşi utilizator de Twitter a publicat mesaje în care l-a lăudat pe bărbatul care l-a înjunghiat pe Salman Rushdie în luna august la un eveniment organizat în Statele Unite.

Police Scotland a anunţat că ameninţările formulate împotriva scriitoarei J.K. Rowling au fost făcute în afara Regatului Unit şi că, din acest motiv, "nu vor exista acţiuni suplimentare pentru moment".

J.K. Rowling s-a numărat printre numeroşii scriitori şi personalităţi publice care au publicat mesaje de sprijin la adresa scriitorului Salman Rushdie după atacul comis în statul New York.

Ea a spus că "i-a fost foarte rău" după acel incident şi că speră că renumitul scriitor britanic de origine indiană se va vindeca.

După ameninţarea primită pe 13 august, J.K. Rowling a publicat următorul mesaj: "Pentru toţi expeditorii de mesaje de sprijin. Vă mulţumesc. Poliţia s-a implicat (după cum s-a implicat şi în anchetarea altor ameninţări)".

Mesajul de ameninţare, provenit de pe un cont de Twitter din Pakistan, a fost şters ulterior.

Poliţia a investigat şi alte critici online formulate împotriva scriitoarei J.K. Rowling datorită părerilor sale legate de chestiuni care au legătură cu persoanele transgender.

Salman Rushdie a fost spitalizat cu răni "care pot schimba viaţa unei persoane" în urma acelui atac din 12 august.

Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, a fost acuzat că l-a înjunghiat pe celebrul scriitor de cel puţin 10 ori în zona feţei, a gâtului şi a abdomenului. El a pledat nevinovat la acuzaţia de tentativă de crimă.

Scriitorul Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, s-a confruntat cu ani întregi de ameninţări cu moartea din cauza romanului său "Versetele satanice", pe care anumiţi musulmani îl consideră o blasfemie la adresa islamului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108