REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Poliţia şi angajaţii RAJA, în zonele rău-famate: au căutat branşamente ilegale şi persoanele fără forme legale

Poliţia şi angajaţii RAJA, în zonele rău-famate: au căutat branşamente ilegale şi persoanele fără forme legale

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 154

Ţiganii, supăraţi că nu sunt verificaţi şi românii

Ţiganii, supăraţi că nu sunt verificaţi şi românii

Razii de amploare în Constanţa. Toate zonele din municipiu, cunoscute ca "rău famate", au fost luate la picior de 100 de poliţişti, alături de 20 de angajaţi ai Regiei Autonome Judeţene de Apă SA. S-a urmărit depistarea persoanelor branşate ilegal la apă, dar şi legitimarea persoanelor de etnie romă, pentru a se face o evidenţă şi a se verifica dacă locuiesc cu forme legale. Singura problemă a celor luaţi la întrebări a fost: "Dar de ce nu îi controlaţi şi pe români?".

Persoanele care se ştiu certate cu legea ar trebui să-şi facă probleme, întrucât poliţiştii constănţeni au demarat razii de amploare, care au ca scop prevenirea tulburării liniştii şi ordinii publice. Zonele cunoscute ca fiind rău famate au fost luate la control, joi, încă de la orele dimineţii. Au fost vizate persoanele care locuiesc fără forme legale sau persoane urmărite naţional şi internaţional. 100 de poliţişti au luat la puricat zonele cu pricina, acţiunea fiind demarată în parteneriat cu 20 de angajaţi ai societăţii RAJA, care au urmărit branşarea ilegală. Menţionăm că printre zonele luate în vizor de oamenii legii s-au numărat şi Piaţa Chiliei, Piaţa Griviţei, zona Peninsulară, Km 4-5, Palas, Gară etc."Este o acţiune prin care Poliţia îşi face simţită prezenţa. Vizate au fost cartierele cunoscute ca fiind populate de romi, acolo unde stau şi câte 20 într-o cameră, care, probabil, nu au forme legale. Angajaţii RAJA au fost, de asemenea, pe teren, pentru a verifica dacă s-au branşat ilegal", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii IPJ Constanţa. De asemenea, poliţiştii nu exclud aplicarea sancţiunilor, în cazul în care se descoperă ilegalităţi. Activitatea poliţiştilor are ca obiectiv menţinerea unui climat de siguranţă în rândul constănţenilor, creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţenilor prin descurajarea elementelor care tulbură ordinea şi liniştea publică şi identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale referitoare la evidenţa persoanelor. Facem precizarea că acţiunea poliţiştilor a fost realizată ca urmare a analizei situaţiei operative, a sesizărilor înregistrate la nivelul Poliţiei Municipiului Constanţa, care au indicat faptul că în anumite zone sau imobile din municipiu există persoane predispuse la comiterea unor fapte de natură antisocială, cu grad de pericol social redus, dar care provoacă indignarea şi disconfortul cetăţenilor. Potrivit oamenilor legii, raziile au decurs în linişte şi pace, romii dovedindu-se destul de cooperanţi. Singura lor problemă a fost aceea că acţiunea a fost demarată prea de dimineaţă. "Ne întrebau de ce îi trezim la 7 dimineaţa şi de ce nu mergem şi la români. În rest, au fost destul de cooperanţi", au spus poliţiştii.

23 de sancţiuni aplicate

Acţiunea în care au fost implicaţi atât poliţiştii, cât şi angajaţii RAJA, ocazie cu care au fost efectuate verificări şi controale la mai multe imobile, s-a urmărit modul în care aceste imobile sunt branşate la reţeaua de apă şi canal a municipiului, câte şi ce persoane locuiesc la adresele respective, documentele de identitate, dacă domiciliază cu sau fără forme legale; modul în care se respectă legislaţia rutieră etc. Astfel, s-a acţionat în 59 locuri şi medii din municipiu, cu un număr de peste 100 de poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale şi 4 poliţişti rutieri, fiind legitimate 642 persoane, dintre care 53 de persoane au fost atenţionate şi 12 persoane invitate la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa. De asemenea, au fost controlate 42 de autoturisme şi au fost aplicate un număr de 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.320 lei, fiind reţinute 2 certificate de înmatriculare şi ridicate numerele de înmatriculare de la un autoturism.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272