REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Politician: Autoritățile bagă pumnul în gură populației!

Politician: Autoritățile bagă pumnul în gură populației!

Replica API 15 aprilie 2020 | 11:04 1232

Se pare că nu doar conturile false de pe Facebook pot incita la decizii ce pot duce ușor spre fanatism religios, ci chiar și politicienii. Un exemplu este acela al președintelui partidului AUR, George Simion, care a distribuit pe pagina sa de Facebook, o fotografie ce conține o declarație pe proprie răspundere, în care credincioșii sunt îndemnați să asiste la slujba de Înviere, într-un mod destul de agresiv.

Este același mesaj care a circulat în aceste zile pe Facebook, din partea mai multor conturi false, așa-zișii trolli.

„Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți! Dă-o mai departe!”, este mesajul postării. Alături de declarația pe proprie răspundere completată, George Simion a atașat și postarea Insituției Prefectului, din județul Maramureș, care a precizat că Poliția orașului Borșa s-a sesizat asupra acestei postări, legate de declarația pe proprie răspundere și a deschis un dosar penal pentru instigare la violență publică. În acest sens, organele abilitate au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigare publică”, faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 ali.1 din Codul Penal.

George Simion

Autoritățile bagă pumnul în gură populației

Mesajul liderului AUR a fost următorul: ”În loc să sanitarizeze spitalele, unde au loc cele mai multe infectări, autoritățile se ocupă să bage populației pumnul în gură! Rușine Prefectura Maramureș! #jos cenzura #repornimRomânia”

Un membru tânăr al familiei poate merge într-un cadru organizat să ia Lumină

Președintele organizației locale a AUR din Cernavodă, Robert Eusebiu, care este și teolog, optează pentru un echilibru și se delimitează de aceste postări fanatice. „Așteptăm să se dea o nouă ordonanță, prin care vor fi specificate măsuri în legătură cu Învierea Domnului. Nu intrăm în sfera fanaticilor, să facem circ sau chestii de genul. Noi suntem creștini adevărați și batem cu pumnul în masă să mergem să luăm Sfânta Lumină, nu, așa nu este ok, așteptăm noi decizii, eu sper ca totul să fie bine. Părerea mea este că un membru tânăr al familiei poate merge să ia Lumină, doar în condiții optime. Doar o oră durează. Se poate lua Sfânta Lumină, împreună cu Poliția, care asigură paza. Vorbesc de un model organizat. Să fie cum este la supermarket-uri, cu distanță, ca să se poată lua Lumină. Într-adevăr, persoanele de peste 65 de ani să rămână în casă. Oricum, lumea nu are ce căuta în Biserică. Slujba se desfășoară în aer liber”, spune Robert Eusebiu.

UPDATE:

Marcel Vela a anunțat, marți seară, 14 aprilie, că Ministerul de Interne a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română, în cadrul căruia se vor forma echipaje mixte care vor distribui prescurile de Paște și Lumina Învierii. Acestea vor fi distribuite inclusiv în spitale și centrele de carantinare. Vela a anunțat că măsurile prevăzute în ordonanțele militare referitoare la distanțarea socială vor trebui respectate inclusiv în noaptea de Înviere, fiind interzisă, printre altele, formarea grupurilor mai mari de trei persoane.

Citește și: Atenție, apar conturi false care incintă la încălcarea regulilor

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272