REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Politicianul român care cere pedepsirea lui Vladimir Putin

Politicianul român care cere pedepsirea lui Vladimir Putin

Replica API 13 iunie 2022 | 00:00 831

Eurodeputatul PPE Eugen Tomac a cerut duminică pedepsirea preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru vieţile distruse în războiul din Ucraina. Apelul său intervine cu ocazia comemorării deportărilor staliniste din iunie 1941, anunță Agerpres.

Eugen Tomac

''Acum un an, în piaţa Solidarităţii din faţa Parlamentului European de la Bruxelles, răsunau numele a sute de #victime ale deportărilor staliniste din iunie 1941. O acţiune cutremurătoare ce ne amintea despre tragedia pe care au trăit-o peste 30.000 de români din #Basarabia, Nordul Bucovinei şi Herţa. Nu ne imaginam atunci că vom vedea în vremea noastră, la distanţă de niciun an, oameni ce trăiesc o tragedie similară. Stalin are astăzi un urmaş la Moscova, un criminal la fel de hidos ce asupreşte şi omoară oameni nevinovaţi. Iunie 1940 nu mai este astăzi doar o amintire. Este o realitate înspăimântătoare pe care nu avem dreptul să o urmărim neputincioşi. Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeaşi cruzime cu care el frânge destine'', a scris Tomac pe pagina sa de Facebook, citează stiripesurse.ro.

Parlamentul European a organizat la 15 iunie 2021 o ceremonie de comemorare a deportărilor sovietice în masă în Europa Centrală şi de Est. Preşedintele de atunci al Parlamentului European, David Sassoli, a citit 25 din sutele de nume ale victimelor regimului sovietic care au fost amintite în Piaţa Solidarităţii din faţa sediului din Bruxelles al Legislativului UE, la împlinirea anul trecut a 80 de ani de la valurile deportărilor staliniste din iunie 1941.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da pe prsedintii Americii care au distrus atatea tari si atati oameni cine ai pedepseste. vezi Irak, Afganistan,Syria,Libia, etc.
0
0
De vietile romanilor nenorocite de Basau si restul stabilor nu se mai spune,ca nu e bine. Norocul scursurilor care duc tara de rapa ca au acum un Putin pe care sa dea vina pentru tot. Pai pana la Putin si razbelul lui,totul a fost misto',asa este? O sa pice Putin,numai noi vom ramane in continuare cu loazele noastre,ce-i drept,alese tot de noi,ca suntem destepti.
0
0
ba tocac,pina la putn vezi de agentii rusi din sparlament,colegi tai intelectualii.ii recunosti usor,sint aia care s.au opus sa exploatam gazele din mare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272