REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Politicienii constănțeni vorbesc despre amânarea alegerilor locale. Soluție: votul electronic!

Politicienii constănțeni vorbesc despre amânarea alegerilor locale. Soluție: votul electronic!

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 2381

Se vor amâna alegerile locale din această vară, în contextul în care nu se știe ce se va întâmpla cu evoluția virusului COVID-19? După declarațiile oferite de noul premier desemnat, Ludovic Orban, se pare că organizarea alegerilor locale din vară a devenit o chestiune incertă pentru clasa politică în acest moment delicat. Deși data de 28 iunie ar fi cea fixată de liderii politici, aceasta ar putea să nu fie onorată, iar în spațiul public a apărut ipoteza ca aceste alegeri să fie amânate și eventual mutate în apropierea celor parlamentare din toamnă. Însă, în următoarele rânduri, veți putea observa ce părere au politicenii constănțeni despre alegerile locale, cei care sunt sau nu angrenați în lupta din vară.

Costel Aurelian Dumitrașcu

Dumitrașcu: Dacă sunt puturoși, să le amâne și gata, pentru că asta-i soluția puturoșilor!

Candidatul PMP la Primăria Năvodari, Aurelian Dumitrașcu, pune problema introducerii votului electronic în această situație pentru a evita aglomerația de la urne. Ba, mai mult, acesta îî numește „puturoși” pe cei care vor să amâne aceste alegeri locale. „În programul meu politic pun accent și pe digitalitzarea administrației. Dacă până în luna iunie atât administrația centrală cât și cea locală ar fi capabile să implementeze votul electronic, nu văd de ce nu s-ar ține alegerile la termen. Sunt atâtea țări care au implementat votul electronic, mai sunt trei luni până la alegeri, timp destul pentru ca Guvernul și Parlamentul să legifereze astfel încât să se evite haosul creat de aglomerația la vot. Trebuie doar să se vrea, resurse sunt iar Romania are unii dintre cei mai buni IT-iști din lume. Dacă sunt puturoși, să le amâne și gata, pentru că asta-i soluția puturoșilor!”, a spus Dumitrașcu.

Horia Constantinescu

Constantinescu: Mai important e să fie societatea sănătoasă și în afara oricărui pericol

Candidatul independent la Primăria Constanța, Horia Constantinescu este de părere că în momentul de față, cel mai importat lucru îl reprezintă sănătatea, atât a alegătorilor, cât și a candidaților. „Eu cred că cel important lucru în momentul de față este să avem o societate sănătoasă care să poată vota și să avem candidați sănătoși, care să poată fi votați. Mai important e să fie societatea sănătoasă și în afara oricărui pericol. În acest moment, acest lucru trece cu siguranță înaintea luptelor politice. În opinia mea, mutarea alegerilor locale în apropierea celor parlamentare, în toamnă, poate crea o ușoară confuzie. În unele zone nu va fi o alegere obiectivă a electoratului din cauza faptului că amestecarea alegerilor parlamentare cu cele ale gospodarului local, pot crea confunzii, după părerea mea. Ele ar trebui separate sau puse la o distanță rezonabilă una de cealaltă”, a spus Constantinescu. Întrebat despre costurile desfășurării acestor alegeri și despre eventualitatea apariției alegerilor anticipate între timp, fostul șef de la OPC Constanța a declarat că este nevoie de o analiză clară a gestionării banului public și că alegerile anticipate nu mai sunt importante în acest moment, din cauza amenințării virusului COVID-19. „S-ar putea limita niște costuri pentru pregătirea acestor alegeri, pentru a limita consecințele financiare asupra societății. Cred că aceste lucruri trebuie măsurate dintr-o perspectivă mult mai largă. În aceste momente trebuie să ne gândim la o societate sănătoasă din toate punctele de vedere, inclusiv în buna gestionare a banului public. Cred că la acest moment, singura alegere anticipată este să ne gândim la sănătatea semenilor noștri. Este mult mai puțin important cine conduce satul sau cine conduce guvernul”, a declarat Horia Constantinescu.

Claudiu Ceti

Claudiu Ceti: Eu cred că se vor amâna alegerile locale. Vor fi ambele în toamnă

Secretarul ALDE Constanța, Claudiu Ceti este de părere că alegerile locale vor fi amânate și că bugetul pe acest an va avea de suferit în urma crizei determinate de acest coronavirus. „Eu cred că se vor amâna alegerile locale. Vor fi ambele în toamnă. Organizarea unor alegeri înseamnă niște cheltuieli, indiferent dacă sunt mari sau mici. Ținând cont de ceea ce se întâmplă în România, este automat posibil ca bugetul pe 2020 să fie afectat. Trebuie diminuate cheltuielile. De ce trebuie să cheltui inutil, să faci unele în septembrie și unele în noiembrie, când poți să le faci pe ambele în noiembrie și si rezolvat tot? Eu cred că ambele vor fi undeva spre finalul anului. Actualii primari și președinți de consilii județene vor asigura acel interimat până la finalizarea mandatului, nu la fel”, a declarat liberalul.

Concluzia o tragem cu toții. În situații de criză, politicul cade pe plan secund, însă nu trebuie să uităm că tot politicul trebuie să gestioneze această situație complicată, cu care România nu s-a mai confruntat în istorie. Aici nu mai este vorba despre alegeri locale sau parlamentare, ci despre alegerile făcute pentru combaterea acestui virus.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai draga posesor de neuron rasfirat, tu ai auzit de Galita, Garlita, Abrud si Hateg ? Nu ai auzit.Sunt sate din judetul Constanta. Iar cei din Galita, Garlita, Abrud si Hateg au ramas la nivelul telefonului cu manivela, daca nu au cazut stalpii de telegraf la ultima furtuna. Iesiti din lumea voastra si trezitiva la realitate.
4
0
Dumitrascu asta nu are alta poza! Asta e poza lui si de la 5 ani, si de la 10, si de la 25 si de la 55 de ani. Hai sifon, nesatulule ! Nu vrei sa ne imbolnavim noi ca sa iesi tu primar ?
4
0
Dumitrascu asta nu are alta poza! Asta e poza lui si de la 5 ani, si de la 10, si de la 25 si de la 55 de ani. Hai sifon, nesatulule ! Nu vrei sa ne imbolnavim noi ca sa iesi tu primar ?
3
0
votul electronic? pai daca-i votul electronic PSD-ul pierde sigur, caci cei care voteaza PSD-ul sunt pensionarii si astia nu stiu sa foloseasca un PC sau un smartphone.Cei care or sa ajute acesti pensionari sa voteze electronic sunt tinerii care or sa stie sa-i pacaleasca si sa nu voteze PSD........
2
0
Eu il votez pe Chitac, mai ia vreo 400 de voturi de la femei carora le-a dat cate o floare, mai ia cate un vot de colo-colo si se coace de un primar al Constantei.
4
2
Fara macavei la cogealac ne am saturat de Gigi si Nicu
1
1
Amice Vot Electronic sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti ca merita pe de plin Multa Muie si mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta bai Maimutoi Tolomac si blegoman si stai cuminte in banca ta ca dau de pamant cu tine cu injuraturi urate Clar Bai Maimutoi si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca iti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac. Si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie. Bai Maimutoi Tolomac.
3
4
Votu electronic se fura stop vot psd fagadau care cu mazare a vandut tot terenu pe spaga
2
3
cum vor vota???ei sunt crema tuturor voturilor ei au distrus aceasta tara..pomeni..pomeni...si iar pomeni...
9
0
sa mai stea astia de acum maica inca patru ani ca tare buni la suflet sunt!
1
0
nu ne este frica de coronavirus,l-am avut atitia ani pe cel mai mare virus -matei!
2
0
In contextul dat, mare aglomeratie si haos se va crea la vremea votului ...Grija mare a ,,candidatilor "!
0
3
Dumitrascu este egal cu 0
8
2
Pentru unii politicieni e mai important sa adune voturi decat sanatatea votantilor. Sanatos sa fii Dumitrascu ca vot va fi la un moment dar.....si o sa vezi tu
7
1
iar babetele si mosnegii ,cei mai expusi imbolnavirii si decesului , sa stea acasa !La vot sa vina doar tinerii !
6
4
Palaz si ceata lui de prosti!
9
1
3 tampi, 3 idioti fara nici macar o sansa. Replica fituica de analfabeti si pe interes, nu vreti voi sa ne spuneti care e rudenia cu ologofrenul de dumitrascu? Cu d mic, cum e si creierul lui
19
1
Faceti confuzii grave intre votul electronic si votul online. Vot electronic este in Parlament, acolo unde-i vedeti pe imbuibatii neamului votand cu cartele. Necesita prezenta fizica in sectia de votare deci nu rezolva nimic.
8
0
Ciolanul este mai important, din cauza asta vor alegerile cat mai repede
9
1
sa se voteze electronic ! Manglele se fac cu un clic !
10
0
Ne invata un ciutan Costin Dumitrascu ca trebuie sa votam electronic ? Bai, sasaitule si figurantule, nu vrei tu sa o inveti pe ma-ta sa voteze electronic si sa ne lasi noua mamele si bunicile in pace? Ca sa iesi tu primar, nu vrei tu sa imbolnavim toata populatia? Politicianul Costel - o sa iesi PRINARA...
13
1
Nu amanati nimic. Vrem sa schimbam ceva.
6
7
Intrebati niste politicieni.
13
1
Mai papagalilor, voi credeti ca parintii mei si ai altora au timp si vor sa invete IT acum, la varsta asta?
16
0
Voi ati intrebat niste papagali, nu politiceni
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272