REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Poliţist constănţean, condamnat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită

Poliţist constănţean, condamnat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită

Replica API 13 decembrie 2013 | 00:00 249

Poliţistul din cadrul Inspectoratului General de Poliţie - Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa, Larie Petre, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită, a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare. Totodată, partenerul său de afaceri, Nicolae Rusu, cercetat în acelaşi dosar pentru dare de mită şi furt calificat, a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Reamintim că, la începutul anului, Nicolae Rusu, Paul Ciurea, Vasile Lupaşcu, Mircea Stelian Şomu şi Daniel Stoica, au fost prinşi de către poliţişti, în timp ce transportau cantitatea de 1,5 tone cărbune furat din Portul Constanţa, de la societatea Minmetal SA. Cu ocazia audierilor, Nicolae Rusu i-a propus unui poliţist, în schimbul unor atenţii, să nu ia măsuri legale împotriva lor şi să nu predea cărbunele unităţii, ai cărei angajaţi sunt, întrucât riscă desfacerea contractului de muncă. Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa pentru organizarea activităţii de prindere în flagrant a lui Nicolae Rusu. În urma interceptării telefonului mobil al lui Nicolae Rusu, povestea a luat o altă întorsătură. Poliţistul de la SPTM a fost contactat de colegul său din cadrul SOS, Petre Larie, care i-a cerut să-l ajute pe Rusu în cercetarea penală şi să primească banii oferiţi de acesta. Poliţistul a sesizat din nou procurorii care se pregăteau să organizeze flagrantul. Rusu a fost prins în timp ce îi oferea poliţistului o mită de 1.500 de lei şi reţinut. Câteva ore mai târziu, şi agentul Petre Larie a fost ridicat de oamenii legii şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi complici ai lui Rusu Nicolae au fost şi ei condamnaţi cu suspendare, de către Tribunalul Constanţa, după cum urmează: Paul Ciurea-1 an, Mircea-Stelian Şomu 2 ani şi 6 luni, Daniel Stoica Stoica 1 an. De asemenea, instana a confiscat în folosul statului suma de 1.500 lei, ce a făcut obiectul dării de mită. Decizia nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272