REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţist de la Transporturi ACUZAT că a „SIFONAT” o percheziţie, trimis în JUDECATĂ

Poliţist de la Transporturi ACUZAT că a „SIFONAT” o percheziţie, trimis în JUDECATĂ

Replica API 15 iulie 2020 | 13:46 4387

Un poliţist de la Transporturi, din Constanţa, arestat în iunie, pentru infracţiuni de corupţie, că ar fi divulgat de informații ce nu sunt destinate publicității.

Politistul ar fi anunţat mai mulţi braconieri că vor avea loc percheziţii, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Mai mult, poliţistul ar fi divulgat contrabandiştilor colaboratorii sub acoperire.

Cum s-au petrecut faptele

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat şi instrumentat ce viza activitatea unei grupări infracţionale sprijinită de lucrători de poliţie, care s-au orientat spre săvârşirea de furturi şi acte de delapidare combustibil.

În mod inerent, au fost efectuate un set de percheziţii domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Întrucât au apărut sincope în activitatea de administrare a probaţiunii, situaţia a trezit suspiciuni, motiv pentru care au fost efectuate verificări operative care să ateste dacă suspiciunile de divulgare a informaţiilor din anchetă au sau nu bază reală.

În acest context, în data de 2.06.2020, au fost solicitate judecătorului de drepturi şi libertăţi încuviinţarea efectuării a 5 perecheziţii domiciliare la persoanele bănuite de implicare în activitatea ilicită instrumentată în cauză.

Totodată, au fost luate măsuri de supraveghere tehnică, fiind pusă şi montată tehnică de înregistrare ambientală în zona de interes operativ/Postul de Poliţie T.F. Palas – fiind deasemeni folosit si un investigator cu identitate reala.

În acest context, in data de 4.06.2020 a fost înregistrată audio-video o convorbire ce a avut loc în intervalul orar 13:15 – 14:27, între lucrătorul de poliţie judiciară și un martor.

Polițistul a ”sifonat” că vor avea loc percheziții

Cu această ocazie, lucrătorul de poliţie a anunţat destinatarii activităţii probatorii a percheziţiei despre iminenţa sosirii la domiciliul lor a organelor judiciare.

Asa s-a transmis de catre inculpat informaţia către subiecţii anchetei – ca sunt interceptaţi şi acesta chiar le-a cerut să nu mai vorbească la telefon, cerere făcută în mod repetat, cu atenţionarea suplimentară ca trebuie să ascundă de urgenţă mijloacele materiale de probă deţinute ilegal precum plase de pescuit ori, evident, peşte braconat sau orice altceva deţinut contra legii. Acesta ştia şi astfel a si anunţat subiecţii că percheziţiile sunt iminente la domiciliile lor.

Rezultatul interceptărilor înregistrării ambientale a fost consemnat în procesul verbal întocmit de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Constanţa, precum şi suportul optic ataşat în probaţiune la prezentul dosar.

La percheziții, anchetatorii au găsit ”curățenie”

Însa in data de vineri 5.06.2020 s-au pus în lucru mandatele de percheziţie domiciliară, emise in cauza acestei unitati 29/P/2020 - ocazie cu care s-a constatat că ţintele judiciare aşteptau echipele operative (chiar cu cafea caldă, pregătită şi cu porţile deschise), iar în domiciliile acestora, în mod evident, nu a mai fost descoperit nici un mijloc de probă, întrucât „fusese făcută curăţenie”.

Conform proceselor verbale de efectuare a percheziţiilor domiciliare, a rezultat în afară de orice dubiu si faptul că informaţiile furnizate de lucrătorul de poliţie au avut eficienţă, ceea ce echivalează cu crearea unor foloase necuvenite (exonerarea de eventuala răspundere penală a subiecţilor percheziţiilor domiciliare din cadrul dosarului nr. 29/P/2020) -element constitutiv al infractiunii ce i se retine in sarcina.

Audiat fiind, atât în mod olograf personal, cât şi în prezenta apărătorului din oficiu, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei deşi a încercat să o bagatelizeze, pe ideea că „ar fi sfătuit hoţii să nu mai fure”.

Trimis în judecată

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului , fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de:

- folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea, prev. de art.12 lit.b din Legea nr. 78/2000

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Constanța.

Poliţiştul nu se află la prima abatere

În 2011, a fost suspectat că se afla, alături de alţi trei colegi, la furat de uree de pe terasamentul căii ferate în autoutilitare, îngrăşământul provenind din vagoanele unui tren de marfă care circula pe relaţia Slobozia Sud - Port Constanţa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar in spate la sediul DNA
2
0
Ptr. Casunt multi cacati mici care iau spaga si de aici se ridica un cacat mare, mare om de afaceri care intra in politica si ajunge primar etc. Mafie noua dar veche pe care populistii prosti o cred bunastare
3
2
Cine naiba e?
1
0
Da, le-a stricat petrecerea caci au crezut ca vor face ancheta iar ca haiducii...
4
2
de culoare maro nr de inmatriculare CT TMG Titei Marius Gabriel omul care asculta romanii in telefoane din statia CF Palas este sifonul procurorilor Nita ,Teliceanu.Actioneaza in statiile tf din judetul Constanta mai ales Cernavoda si la braconieri de pe fluviul Dunarea.Nu actioneaza la interlopi si proxeneti de unde isi primeste lunar spagi de mii de euro ptr care si-a construit vila de peste 1 milion de euro in Valu si un vw passat nou de 35 de mii de euro din salariul de militian la transporturi Constanta.
10
1
se vedea dupa cum jongla cu banii ca era un sifon de baza , dar greu pricepeau colegii . Mai sunt tipi ca el
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614