REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Polițist de origine română, împușcat în SUA, în timpul misiunii

Polițist de origine română, împușcat în SUA, în timpul misiunii

Replica API 21 decembrie 2021 | 00:06 1226

Un polițist american de origine română a fost împușcat la începutul acestei săptămâni în timpul unei misiuni în Phoenix, Arizona. Tânărul ofițer Tyler Moldovan, 22 de ani, se află în spital, în stare critică, unul din gloanțe nimerindu-l în cap. Colegii și apropiații au inițiat o campanie de strângere de fonduri, pentru a-i ajuta familia.

Tyler Moldovan

Incidentul în urma căruia Tyler Moldovan a avut loc la începutul săptămânii, în Phoenix, relatează ambasadorul român la Washington, Andrei Muraru, care s-a implicat în campania de strângere de fonduri.

„Tyler a fost împușcat de un individ marți, în timp ce apăra comunitatea. Visul lui a fost să devină polițist tocmai pentru a proteja oamenii de frică și teroare. El a absolvit Academia de Poliție acum 6 luni, are o familie minunată - se căsătorise cu câteva luni în urmă.

Ajuns la locul unui incident banal, polițiștii au organizat marți dimineață, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniștea publică. Ofițerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu. În acel moment, suspectul a scos o armă și l-a împușcat pe ofițerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap. Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofițerului Moldovan. Resuscitat, Tyler se află în stare critică internat într-un spital local”, a transmis Andrei Muraru într-un mesaj pe Facebook, scrie digi24.ro.

Agresorul, Essa Williams, 24 de ani, a fost condamnat de mai multe ori pentru furt, atac și jaf armat, fapte comise în 2014 și 2015. El fusese eliberat din închisoare anul trecut, potrivit publicației AZ Central.

„Nu știm ce se va întâmpla cu Tyler, dar știm că familia lui va avea nevoie de sprijin financiar. Este un mijloc de a-i ajuta să facă față”, a declarat Britt London, președintele Asociației de Ordine Publică din Phoenix.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce familia va avea nevoie de sprijin financiar! Traiau toti din salariul baiatului de 22 de ani? Ma indoiesc ca un politist american are nevoie de bani pt tratamente sau recuperare. Aceasta meserie periculoasa e foarte respectata in USA, iar statul ofera garantii si avantaje specifice.
1
0
Javra era "afro american" ca sa fiu bland.
0
0
black lives matter ptr a omori politisti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272