REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

POLIȚIST LOCAL, victima unui ȘOFER care i-a SPART geamul cu CIOCANUL și i-a dat FOC MAȘINII!

POLIȚIST LOCAL, victima unui ȘOFER care i-a SPART geamul cu CIOCANUL și i-a dat FOC MAȘINII!

Replica API 29 iulie 2020 | 00:00 2068

Un bărbat din Poarta Albă a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 9 luni, în regim de detenție, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Acesta este acuzat că a spart geamul unei autoutilitare cu un ciocan, după care a incendiat-o. Mașina aparținea vecinului său, polițist local, iar individul a vrut să se răzbune întrucât fusese sancționat.

Fiind audiat în calitate de parte vătămată, polițistul local a spus că, în data de 16.10.2019, în jurul orei 18.30, a parcat autoutilitara marca Opel, alb, pe o stradă din Poarta Albă, Cartier Via, iar în jurul orei 00:21, a fost contactat telefonic de către un vecin cu privire la faptul că i-a luat foc mașina. Acesta a precizat că autoutilitara o are de la unchiul său spre folosință de circa un an de zile. Cercetările au fost declanșate, iar oamenii legii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, aparținând unui magazin, și astfel a fost identificat inculpatul, respectiv Dan Gabriel Avădanei.

Declarațiile inculpatului: Nu știu de ce am făcut asta...

Inculpatul a precizat, în cursul urmăririi penale, că în data de 16.10.2019 a venit de la muncă, unde lucrează fără forme legale, ca șofer si muncitor în construcții. În jurul orelor 17:00, s-a așezat la masa unui magazin din localitatea Poarta Albă, unde locuiește, și a început să consume bere cu niște cunoștințe, până la ora închiderii magazinului, respectiv 21:30, ora până la care a consumat aproape 8 beri la 330 ml. Ulterior a condus autoutilitara pe străzile din loc. Poarta Albă. La un moment dat a oprit autoutilitara pe care o conducea, lângă o autoutilitară albă, despre care dinainte știa că o folosește vecinul său, polițist local. Inculpatul susține că nu-și aduce aminte exact care a fost motivația sa, însă a luat din mașina pe care o conducea, un ciocan, o brichetă si un bidon de 5 litri în care se afla 300 ml de benzină și s-a deplasat la autoutilitara respectivă, pe partea dreaptă a acestei mașini, a spart geamul cu ciocanul, a turnat benzina în habitaclu și după aceasta a băgat mâna în mașina cu bricheta, a aprins-o și bancheta a luat foc. Apoi s-a mai plimbat puțin, după care a plecat acasă. Inculpatul s-a întors la locul faptei și în acel moment a văzut lucrătorii de poliție care desfășurau activități, iar el a și ajutat la măsurători, însa nu le-a spus acestora ca el a pus focul. După acestea a mers acasă, a dormit câteva ore și după a plecat la muncă.

foto: arhivă

Apoi a ieșit la iveală faptul că inculpatul fusese anterior sancționat de un coleg al persoanei vătămate în cauză.

Acum urmează a se judeca apelul în dosar.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politist spagar nu sau inteles la spaga
3
0
pisamashpeghenalui de masina...bine bine
2
0
ultrajul presupune atac la adresa persoanei in functie nu a unui obiect. asta e distrugere nu ultraj
2
2
masteratul o sa fie piroman in regula ,puscaria e o scoala ce te specializeaza cateva luni pe banii nostrii si te arunca in societatea , munca fortata grea te educa in folosul tau si al nostru !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272