REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Polițist reținut de DNA după ce a cerut peste 1 milion de euro ȘPAGĂ

Polițist reținut de DNA după ce a cerut peste 1 milion de euro ȘPAGĂ

Replica API 3 mai 2020 | 22:48 6403

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului FLEANCU MARIUS-AURELIAN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că: acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare,acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muye cu kaka lui mata zdreanta Neam de secaturi si koorve
1
2
mokan sa sugi pola tu si familia ta
4
2
Zdreanta de Fleancu. Draq de secaturi si koorve
8
2
Coane, esti dat drq. Tu esti doctor in drept, ce sa mai l-ai luat pe Dongoroz. Rationament de blematic! Pai, doctore, daca cineva spune ca a luat mita sa ti-o dea tie, presupunand de ex. ca esti procuror, dar de fapt nu are niciun interes si ala care a luat mita o ia pt el, draga doctore, ar trebui sa te lege si pe tine! Ce zici? Sau, mai pe intelesul tau, daca ai pica pe unu, ti-a luat nevasta, catelu etc, te prind astia si tu ca un adevarat gentalman spui, ca sa te razbuni, ca de fapt nu pt tine ai luat ce ai luat si pt amantul doamnei. Ca la comunisti, stiu ca stii cum era.
6
1
cred ca era inclusa si taxa de covid deaia era asa mare suma
5
4
Nu inteleg cum vine asta incat numai politistul este arestat. Cat timp spuneti ca a pretins si primit pentru sine sau pentru altul legal ar fi fost sa fie arestati si procurorul de caz si procurorul sef de sectie exact cum scrie N.C.P. pt ca de fat mita s-a oprit la ei si daca ma gandesc bine se demonstreaza ca politistul nu a luat el a fost doar intermediar,adica complice,si de fapt cei care trebuie arestati sunt cei doi procurori! Vedeti acum cum stam cu ,,luati labele de pe justitie,,! Cine este cea mai corupta institutie?
13
8
Omul legii
9
2
Amatori...
4
1
Si la tribunalu ct se ea spaga afirm cu tarie acest lucru nu vedeti mazare si nicusor cat a furat si cat a luat clar spaga
10
5
La Constanta se da direct la judecatori
23
3
Sa ia lectii de la pesterau, ii spune el cum se face
18
1
nu a vrut sa o imparta cu nimeni...
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272