REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 12 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6697
19.4° Constanța Vineri, 12 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6697
 

Polițist, reținut după ce și-a împușcat câinele în cap cu arma de vânătoare

Polițist, reținut după ce și-a împușcat câinele în cap cu arma de vânătoare

Virgil STOIAN 19 ianuarie 2023 | 10:00 1187

Un ofițer de poliţie din cadrul IPJ Gorj a fost reținut după ce a împușcat un câine cu arma din dotare. Incidentul a avut loc în curtea locuinţei sale.

 

Politist, retinut dupa ce si-a impuscat cainele in cap cu arma de vanatoareFoto cu caracter ilustrativ

În data de 15 ianuarie, organele de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Centrul Operaţional au fost sesizate prin SNUAU 112 de către o persoană din comuna Băleşti cu privire la faptul că vecinul său, MNC, folosind o puşcă, a împuşcat un câine, potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

"Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu", transmit procurorii.

Conform aceleiaşi surse, miercuri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de MNC pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi infracţiunea de schingiuirea animalelor.

"În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri.

Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale", mai arată procurorii.

Miercuri, procurorul de caz a dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper sa se aplice legea si sa stea multi ani la puscarie! Ce carater in politia r*mâna, ofiter.pff
1
0
trebuie impuscat si mwit cu mult kkt !!!
1
0
Prostul gelos pe IQ-ul cainelui, a vrut sa omoare patrupedul, doar - doar crste in MENSA ograzii.
3
0
criminalul sper sa aiba aceeasi soarta, dar sa nu scape cu viata, sa scapam de el
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
311315232542
5/49
1352812212
joker
15313213715