REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Polițiști ACUZAȚI de ABUZ în SERVICIU în dosarul în care victimă este afaceristul Vințeanu!

Polițiști ACUZAȚI de ABUZ în SERVICIU în dosarul în care victimă este afaceristul Vințeanu!

Replica API 26 mai 2020 | 16:37 4294

Dosarul în care administratorul firmei care ridica mașini pe timpul lui Radu Mazăre a fost condamnat la plata unei amenzi penale a ajuns pe masa judecătorilor Curții de Apel, după ce inculpații au depus apel. Termenul a fost stabilit pe 1.10.2020. Precizăm că, în același dosar, au fost condamnați și doi polițiști, la doi ani cu suspendare.

De la ce a pornit totul

Amintim că totul a plecat de la o neînțelegere verbală generate de sancționarea contravențională a unui șofer (afacersitul Mircea Vințeanu). Administratorul firmei de ridicări vehicule, Litoral Connect, fiind vorba de Florin Toma, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a folosit fără drept un spray cu substanțe iritant-lacrimogene, pulverizând conținutul acestuia în direcția șoferului, cauzându-i astfel leziuni traumatice. Evenimentul s-a consumat în prezența organelor de poliție din cadrul Secției 4 Poliție, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se aflau la fața locului, urmare a sesizării prin 112 de către proprietarul mașinii.

Acesta s-a plâns că organele de poliție nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv nu i-au apărat integritatea corporală, nu au luat măsuri pentru înlăturarea pericolului care amenința siguranța acestuia și nici nu au întocmit corespunzător procesul-verbal privind săvârșirea infracțiunii de către Toma. Motiv pentru care, șoferul agresat a formulat plângere penală pe numele celor trei, pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care i-a trimis pe cei trei în judecată.

Conflict generat la fața locului

În fața magistraților, persoana vătămată a relatat că a mers la sediul firmei de pe Aurel Vlaicu, în contextul ridicării autoturismului de către Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. Cu acest prilej, i s-a înmânat un exemplar al procesului –verbal de constatare și aplicare a sancțiunii contravenționale a avertismentului, întocmit de polițiștii locali care erau la fața locului. Sub pretextul recuperării cheilor de acces în locuință pe care le lăsase în interiorul autoturismului, șoferul a intrat în autoturism și a refuzat să coboare, intenționând să plece din parcul auto. Angajații au refuzat să îi permită ieșirea, întrucât nu achitase și contravaloarea serviciilor prestate, separat de sancțiunea contravențională, și astfel s-a iscat un conflict verbal între părțile implicate. A sunat la 112, la fața locului a sosit un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție, care, spune el, nu a aplanat conflictul, din contră, în prezenta agenților de poliție, unul dintre angajații, identificat ulterior în persoana administratorului societăți, în speță, Nicolae Florin Toma, a folosit un spray iritant-lacrimogen în direcția sa. După acest moment, i s-a permis să părăsească incinta parcului auto, la volanul autoturismului său iar, după scurt timp, aceasta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate, în urma leziunilor suferite prin folosirea acelui spray.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legal acest Vinteanu trebuia sa plateasca contravaloarea transportului si ulterior sa actioneze in instanta societatea daca se simtea neindreptatit. El a decis sa-si ridice singur masina prin forta. Cand o sa scapam de acesti dementi, care-si fac legea singuri ?
5
1
Peste tot in lumea civilizata ridicatul masinilor parcate necorespuzator este un lucru normal. Acest domn Vinteanu daca se comporta asa in state ajungea la beci .
6
0
Ridicarea masinilor in onstanta a fost un abuz.
8
3
ba de cand a ajuns si asta afacerist a avut o agentie imobiliara dupa care a fost badiguard in spania si acum iara agent imobiliar daca ne uitam in cazierul lui mai are si ani de cusca
7
1
Vinteanu asta e un boschetar drogat tepar. Era agent imobiliar si dadea Tepe la oameni cu avansuri luate pe hartiute. Un excroc de 2 lei. Plang multi dupa banii munciti si ciorditi de excrocilor asta . Foamea l a impins prin Legiunea straina, unde a luat o pe aratura. Un gunoi
18
4
De aia nu mai ploua Dumnezeu...
3
1
Nume intalnit in multe institutii ISU Dobrogea etc...Fam Vinteanu...eanu...Cine este Vinteanu?Atatea fete prin structuri acum apare si un baiat...Vinteanu...un nume des intalnit in locuri potrivite pentru oameni priceputi...cat despre pricepere sa intrebam publicul
6
3
ce leziuni traumatice a suferit! i-au cazut cateva lacrimi si ce sa vezi? certificat medico-legal pentru traume care necesita zile intregi de ingrijiri! bleah, mi-e scarba de sistemul in care infractorii au dreptate...
16
6
iibesc democratia originala. statul accepta plata amenzii in 6 luni , firma de ridicari iti ia banii pe loc ,si te tine la poarta doua ore
9
1
Sa fie desfiintata politia locala.
17
8
Ati intalnit vreodata machedon care sa nu isi conteste amenda?
16
7
Din palazu mare, iau dat nas unii baroni locali si gataaaa, a devenit sclavul sistemului. Sa facut smecher peste noapte
13
5
Nu intelegi nimic ! Numele politistilor, unde i s-a blocat masina lui Vinteanu ala ... doar ca este elogiat la comanda de Replica !
13
4
Ce fata de meltean are Toma asta
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108