REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Poliţişti români, în acţiune la Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţişti români, în acţiune la Albena şi Nisipurile de Aur

Replica API 24 august 2012 | 00:00 88

Turiştii aflaţi în Bulgaria, verificaţi de echipaje mixte

Turiştii aflaţi în Bulgaria, verificaţi de echipaje mixte

Începând de la 1 iulie a.c., poliţiştii români desfăşoară activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţiştii bulgari, pe litoralul bulgăresc, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, intervenind în sprijinul turiştilor români aflaţi în concediu pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Şi turiştii bulgari au avut "privilegiul" de a fi opriţi în trafic chiar de poliţiştii din ţara lor, însă ei şi-au început activitatea în Constanţa pe 12 august.

Trei serii a câte patru poliţişti de la Rutieră au vegheat, începând cu 1 iulie, asupra siguranţei turiştilor români aflaţi la mare, în Bulgaria, în staţiunile Nisipurile de Aur, respectiv Albena. Acţiunea face parte din parteneriatul româno-bulgar care constă, şi în acest an, în misiuni mixte de patrulare ce s-au desfăşurat şi se vor desfăşura în trei perioade: 1 iulie-31 august. Astfel, autoturismele româneşti sunt trase pe dreapta de către poliţiştii constănţeni, respectiv bulgari. Aceştia verifică documentele şi se asigură că şoferii respectă legile bulgăreşti. Acest parteneriat cu poliţia din Bulgaria a dat rezultate foarte bune, spune inspectorul principal din cadrul raionului 5 Varna-Nisipurile de Aur. "Poliţia română lucrează pe linia ordinii publice, a pazei şi asigurării bunei colaborări pe raionul Nisipurile de Aur-Constantin şi Elena. Au fost aleşi specialişti, cadre cu experienţă. Până acum, acţiunile de cooperare au fost bune, ne-am descurcat destul de bine în raportul parteneriatului. Datorită acestei colaborări, Nisipurile de Aur este o staţiune mai liniştită, disciplinată în trafic în ceea ce-i priveşte pe şoferii români", a declarat inspectorul principal din cadrul raionului 5 Varna-Nisipurile de Aur, Rumen Antonov. Pe acţiuni, au fost reţinute câteva persoane de origine română, pentru că se aflau la volan sub influenţa alcoolui, şoferul fiind amendat cu 100 leva (200 lei), o persoană a fost reţinută pentru înşelăciune şi 2 făptuitori sunt cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune în convenţii. Poliţiştii români nu şi-au făcut treaba doar în trafic, ci şi la hotelurile din cele două staţiuni, împreună cu colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii acestora despre prezenţa lor şi scopul misiunii pe care o desfăşoară, arătându-şi disponibilitatea de colaborare pentru situaţiile în care sunt implicaţi cetăţeni români. De asemenea, poliţiştii români au acordat sprijin în cazul a două persoane de naţionalitate română care au fost victime ale furtului genţilor în care se aflau bunuri personale (telefoane mobile, documente), dar şi în privinţa unor angajaţi ai caselor valutare care ofereau valute ieşite din uz. Acesta este al treilea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat. De menţionat că, în acest moment, în Bulgaria acţionează 4 poliţişti români, la Nisipurile de Aur fiind în misiune Ion Popa, inspector principal în cadrul IPJ Sibiu şi Ciprian Dumitru, inspector principal IPJ Dâmboviţa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272