REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 2 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6382
27.4° Constanța Vineri, 2 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6382

Polițiști și pensionari militari protestează în București

Polițiști și pensionari militari protestează în București

Valentina CAMARA 24 martie 2023 | 11:23 448

Polițiști și pensionari militari au început protestele, vineri, 24 martie a.c. în București cerând excluderea rezerviştilor din PNRR și din proiectul legii pensiilor de serviciu, acordarea de sporuri militare și pentru civilii din structuri, precum și renunțarea la impozitarea pensiilor.

Politisti si pensionari militari protesteaza in Bucuresti

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au organizat, vineri, un miting de protest în Piaţa Victoriei, precum şi un marş care va avea ca punct final Ministerul Justiţiei.

Acţiunea a avut loc în intervalul orar 10:30 - 16:00. Protestul va include un marș pe Piaţa Romană – Piața Unirii, cu opriri în fata Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei.

Solicitările demonstranţilor (poliţişti, rezervişti şi civili) vizează: aplicarea imediată a Legii Salarizării 153/2017, în integralitatea sa şi în forma promulgată, la toate structurile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională (SAOPSN), dar şi pentru toate categoriile socio-profesionale civile; aplicarea imediată, în integralitatea sa, aşa cum a fost promulgată, a Legii Pensiilor Militare de Stat nr.223/2015; excluderea rezerviştilor atât din PNRR, cât şi din Proiectul Legii Pensiilor de Serviciu, pentru a da posibilitatea măririi pensiilor civile în cadrul procentului de 9,4% din PIB; aplicarea Legii 127/2019 tuturor pensionarilor civili; acordarea la salarii şi la pensii a sporului de MApN, MAI, SRI etc., tuturor civililor din structurile SAOPSN care au aceleaşi obligaţii, riscuri şi privaţiuni ca şi cadrele militare/de poliţie; respectarea statutelor militarilor, politiştilor, ceferiştilor si ale altor categorii socio-profesionale, cu toate prevederile privind drepturile specifice câştigate; renunţarea la lichidarea industriei de Apărare, prin vânzarea, la licitaţie, a acţiunilor, dar şi redeschiderea fabricilor de pulberi şi de muniţii; renunţarea la preconizata tripla impozitare a pensiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se mai satura de bani .Majoritatea nu isi cunosc meseria si se ocupa de afacerile personale, sunt intrati si in mafie.Judecatorii si procurorii lafel.Rusine vor bani nemunciti !
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
6413317213
5/49
2412404187
joker
144239344515