REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

POLIȚIȘTII au ajuns să fie BĂTAIA de joc a INFRACTORILOR! ANDREICA: e nevoie de PEDEPSE DRASTICE!

POLIȚIȘTII au ajuns să fie BĂTAIA de joc a INFRACTORILOR! ANDREICA: e nevoie de PEDEPSE DRASTICE!

Replica API 26 august 2021 | 15:31 35817

În ultima perioadă în județul Constanța și nu numai s-a constatat o mărire a numărului de polițiști agresați, fie în timpul serviciului fie în timpul liber. La Constanța, în ultima săptămână au fost 4 cazuri de oameni ai legii bătuți, înjunghiați sau amenințați. ”Este un trend în toată țara, nu există zi în care să nu ne sune cineva să ne spună că a avut loc un ultraj” a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, pentru ziarul Replica de Constanța.

Primul dintre incidente a avut loc în Poarta Albă, pe 22 august, în jurul orei 19.20, unde un bărbat, în vârstă de 47 de ani, a fost agresat fizic de către un alt individ. Deplasați la fața locului, au identificat victima, care prezenta urme superficiale de agresiune.

Acesta nu a dorit intervenția unui echipaj de ambulanță. Bărbatul de 47 de ani era polițist și se afla în timpul liber în momentul producerii incidentului.

Polițist bătut în fața discotecii

Tot în seara de 22 august, de data aceasta la Ostrov a izbucnit un scandal, care a degenerat într-o bătaie în toată regula. Doi bărbați ar fi fost agresați de mai mulți indivizi, care au fugit după producerea evenimentului, fiind identificați ulterior. Printre cei agresați a fost și un polițist de 38 de ani, aflat de asemenea în timpul liber. Mai multe puteți citi AICI.

Polițist înjunghiat de un scandalagiu

Oamenii legii au fost solicitaţi să intervină marţi, 24 august, orele 17.00, pe aleea Egretei nr 8, acolo unde un bărbat, aflat în stare de ebrietate, făcea scandal. Unul dintre polițiștii care a încercat să calmeze bărbatul a fost înjunghiat de acesta.

Jandarm amenințat cu toporul

În ultimul caz este vorba despre un jandarm aflat în exercițiul funcțiunii, care a intervenit la un conflict între mai multe persoane, pe strada Atelierelor din Constanța. Agresat de către fraţii săi, Suliman Taner s-a înarmat cu un topor şi a încercat să-l lovească pe jandarm.

Cosmin Andreica

Numărul ultrajelor este în creștere

”Este un trend în toată țara, nu există zi în care să nu ne sune cineva să ne spună că a avut loc un ultraj, că instituția nu îi ajută cu nimic. O mare responsabilitate o au procurorii în momentul în care cercetează aceste cazuri de ultraj, și dispun sau nu măsuri împotriva agresorilor. S-a vorbit foarte mult despre întărirea autorității polițistului, despre nevoia de protecție a polițiștilor și a fost vorba și despre pedepse drastice pentru cei care ar agresa persoane aflate în exercițiul funcțiunii, nu doar polițiștii ci și pădurarii să zicem, însă nu s-a făcut nimic. În privința modificării codului penal pentru pedepsele minime și maxime pentru ultraj, s-a considerat că ceea ce este în momentul de față este îndestulător. Numărul faptelor este în creștere dar și violența acestor acte este de asemenea mult mai mare. Dacă până acum 10 ani vorba de simple îmbrânceli, vorbim acum de atacuri directe asupra polițiștilor, premeditate chiar. ” a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, pentru ziarul Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Militienii isi merita soarta pentru ca nu si-au facut treaba de decenii.
1
4
Dar si politia cand abuzeaza si bate suspecti sau inculpatu de ce nu este arestat pentru violenta? Haideti sa nu mai exageram cu pedepsele ca politisti sunt mai rai decat baietii rai!
1
6
Ce bine zice Patraulea mai jos!!!
8
3
asculta manele, sta cu burta goala prin carciumi, se trage de nadragi cu boschetarii, apoi vrea respect? Tatal meu, ofiter fiind, a mers pe strada vara, fara ambele manusi de piele. Avea una in cealalta mana. A primit trei zile de arest. Este adevarat ca atunci militarii aveau si scoala si educatie. Burtosul si slinosul din poza, este cadrul militar?
9
7
E nevoie de utilizarea corecta a armamentului preferabil si in timpul liber. Sare la bataie marlanul? Glont in cap si pedeapsa e definitva.
18
6
Asa e. Cand e vorba de oameni normali, cu frica de D-zeu, aplica legea adliteram, dar cand dau de interlopi, lucrurile se schimba si li se inmoaie glasul . Ce voiati ? Sa ne punem rau cu astia? Nu vedeti ce rai sunt? In fond sunt si ei oameni. Mai gresesc. Cine nu a gresit in viata?
15
5
Militienii se iau doar de batrani iar la interlopi le zic sarutmana boierule, iar maidanezii de la locala ar trebui desfintati ca sunt inutili
17
8
Retin babe pentru trafic de leustean
27
5
De ce se intampla d-astea? Pentru ca o buna parte din cei ce vor sa intre in politie vad in asta doar un mod de a avea un loc de munca sigur, salariu bunicel si o pensie si mai bunicica obtinuta de la 47 de ani, plus concedii moca prin hotelurile garnizoanelor din tara pe tor timpul vietii, ei neavand nici o chemare pentru aceasta meserie deloc usoara. Valabil atat la fete cat si la baieti. Si cand e vorba sa intervina in forta, fac in pantaloni de frica. O scot la capat doar cu mascatii
40
8
Pentru ca mai bine tii arma la brau si iei bataie decat sa ajungi pe la parchet ptr. ca ai folosit arma, prietenii stiu de ce !
29
6
Pentru cei aflati in exercitiul functiunii, de ce nu au folosit armamentul din dotare?
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212