REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Poliţiştii au instruit turiştii străini, pentru a nu deveni victimele escrocilor care acţionează după metoda "Suvenirul"

Poliţiştii au instruit turiştii străini, pentru a nu deveni victimele escrocilor care acţionează după metoda "Suvenirul"

Replica API 13 mai 2014 | 00:00 97

După ce mascaţii au împânzit oraşul de la malul mării pentru a "vâna" escrocii care acţionează după metoda "Suvenirul", ţintele fiind turiştii străini, iată că de data aceasta oamenii legii au mers direct în terminalul de pasageri din Portul Constanţa, acolo unde pe 11 mai a acostat o navă de pasageri.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de cei din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au desfăşurat, la data de 11 mai a.c., ora 7.30, o activitate preventivă cu ocazia acostării unei nave de pasageri în terminalul Portului Constanţa, care avea la bord turişti străini. Poliţiştii constănţeni i-au întâmpinat pe turişti şi le-au oferit câteva recomandări în vederea prevenirii victimizării acestora. Ei au fost îndrumaţi să călătorească doar în grup, să schimbe bani numai la casele de schimb valutar autorizate, să fie prudenţi în relaţiile cu persoane nou cunoscute, să îşi supravegheze în permanenţă bagajele, să evite discuţiile contradictorii cu persoane necunoscute şi să apeleze la nevoie numărul de urgenţă 112. De asemenea, turiştilor străini le-a fost prezentată uniforma poliţiştilor români pentru ca aceştia să îi poată recunoaşte în caz de necesitate şi asta pentru că, în ultima perioadă, anumiţi indivizi se dau drept poliţişti, cer actele la control şi le fură banii. Însă, tehnica completă este următoarea: un individ intră în vorbă cu turiştii, încercând să le vândă suveniruri. Atunci intră în scenă şi aşa-zişii poliţişti care cer actele la control atât vânzătorului ambulant (om de-al lor) acuzat de comerţ ilicit, dar şi pe ale turiştilor pentru că au încurajat actul. În timp ce se uită în portofel după acte, escrocii le fură banii. Astfel de cazuri au avut deja loc anul acesta, miercuri, 7 mai, mascaţii şi poliţiştii împânzind Constanţa tocmai pentru evitarea acestor nefericite evenimente, întrucât la acea dată 1.400 de turişti au ajuns la Constanţa, la bordul unei nave de croazieră. Metoda de furt nu este chiar nouă, asemânându-se cu "Maradona", numai că aici a intervenit şi elementul nou: suvenirul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108