REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

POLIȚIȘTII cercetați pentru luare de mită în DOSARUL ‘Cocaină la Marea Neagră’ se plâng că MOR de FOAME

POLIȚIȘTII cercetați pentru luare de mită în DOSARUL ‘Cocaină la Marea Neagră’ se plâng că MOR de FOAME

Replica API 17 decembrie 2020 | 19:13 22418

Constantin Cătălin Popăene și Costinel Tudorel Bobârnea sunt doi agenți de poliție din Tulcea, trimiși în judecată pentru luare de mită, în faimosul dosar Cocaină la Marea Neagră. Aceștia ar fi oprit în trafic pe conducătorul uneia dintre bărci, chiar când acesta încerca să plece cu ambarcaţiunea folosită la recuperare. Agenții nu au făcut atunci nicio constatare, deși conducătorul nu avea actele în regulă, ba mai mult, ar fi primit bani de la membrii grupării de recuperare a cocainei. Cei doi agenți ar fi primit pentru fapta lor câte 1000 de euro de persoană. Ei au contestat decizia dată de Tribunalul Tulcea, în care au fost puși sub control judiciar, fără dreptul de a-şi exercite meseria de polițist. Şi au câştigat.

Avocatul inculpaților a apreciat că dovezile aduse împotriva celor doi sunt firave. Menționează că în luna aprilie, Curtea de Apel București, când a revocat măsura arestului preventiv față de inculpați și a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, a precizat că nu există nici un fel de probe din care să poată să fie constatată această suspiciune rezonabilă a implicării celor doi inculpați în fapta mare care, practic, formează obiectul prezentului dosar, cunoscut sub denumirea de „dosarul cocaina de la Marea Neagră”. De asemenea, a cerut instanței de control judiciar să aibă în vedere faptul că, prin conținutul său, această măsură preventivă este foarte lezantă pentru cei doi inculpați, întrucât nu au un mijloc pentru a-și întreține propriile familii, având în întreținere copii minori, singura sursă de venit fiind salariul. Mai mult decât atât, apreciază că nu se poate afirma că nu există temeiuri noi ori indicii care să conducă la ideea că nu ar putea inculpații sa fie lăsați în libertate deplină, pentru că nici măcar nu au de-a face cu vreo infracțiune care să aibă mai multe acte materiale.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că, deși o limitare a drepturilor inculpaților poate fi justificată de acuzația penală, în măsura în care această limitare se prelungește mult în timp, pentru a fi menținută în continuare trebuie să fie și necesară pentru a asigura buna desfășurare a procesului penal. Curtea nu observă date concrete care să indice că eliminarea obligației inculpaților de a nu exercita profesia de polițist ar afecta negativ desfășurarea procesului penal, ținând seama și de faptul că inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție consacrată de art. 4 Cod procedură penală, tocmai din acest considerent acuzația penală nu mai poate justifica prin ea însăși prelungirea interdicției. Drept urmare, contestațiile inculpaților sunt întemeiate numai din perspectiva înlăturării obligației de a nu exercita profesia de polițist.

Instanța a dispus modificarea controlului judiciar stabilit față de inculpați în sensul stabilirii înlăturării obligației inculpaților de a nu exercita profesia de polițist. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul jst marius daca dumneavoastra cunoasteti situatia celor doi agenti de la rutiera sau detalii din dosar spunetine si noua ,sau adresativa institutiilor competente cum ar fi Dga ,Dna ,diicot.
3
1
Ii baga la amendat batranele ...dar ptr amarata suma de 1000 e...daca e adevarat ...
2
0
trebuie sa ii respectati pe vestitori zapezi vara, nu este o sarcina usoara de realizat
0
1
Se vaita ca n au bani dar mananca numai la restaurante ...niste mincinosi si niste terminati !!
5
6
De comisar sefi si sa le faceti pensii super speciale......mie greata.
6
3
La fel si Raducanu cumpara politisti sa inchida ochii
4
2
Militia este la putere ,,,
11
2
Judecator Like a Boss. Cu d-astia facem tara sanatoasa
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212