REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Polițiștii constănțeni: Accidentele sunt din ce în ce mai VIOLENTE!

Polițiștii constănțeni: Accidentele sunt din ce în ce mai VIOLENTE!

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 226

Viteză MARE!

Viteză MARE!

La sediul Poliției Rutiere Constanța s-a prezentat marți, 4 februarie, bilanțul I.P.J. de pe anul 2019. În cadrul acestei ședințe a fost dezbătut și subiectul accidentelor rutiere atât din municipiu cât și din județ, remarcându-se faptul că sunt în scădere, însă sunt mult mai grave.

Pe linie rutieră, în anul 2019 s-au înregistrat scăderi ale numărului de accidente rutiere, atât în ceea ce privește cele grave, cât și cele ușoare. Însă numărul persoanelor decedate a rămas la același nivel cu anul precedent, în condițiile scăderii numărului persoanelor rănite grav, ceea ce denotă o menținere a unui risc de producere a unor accidente violente, cu urmări deosebit de grave. „Am înregistrat o scădere a accidentelor rutiere însă la numărul persoanelor decedate ne-am menținut la același nivel ca și anul precedent. Asta ne face să credem că deși riscul accidentelor a scăzut, acestea devin tot mai violente. La un moment dat, în cursul anului 2019 înregistram cam aceleași valori la accidentele grave cu anul 2018” a transmis Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în anul 2019, se numără traversarea neregulamentară, alte preocupări de natură a distrage atenția, precum și viteza excesivă. „Am identificat noi două posibile împrejurări și anume: a crescut viteza de deplasare a autovehiculelor și de aceea trebuie să folosim cât mai mult aparatele radar de care dispunem iar participanții la trafic, conducătorii auto și pasagerii, nu folosesc centurile de siguranță.” a mai adăugat acesta.

Activitatea de constatare a polițiștilor rutieri s-a materializat în 618 infracţiuni constatate, 23.999 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 1.771 de permise de conducere reţinute şi 1.614 de certificate de înmatriculare retrase.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ai ce sa-i ceri unui individ ca acest sobaru care si-a angajat sotia la primarie , iar ptr acest fapt cretinul ala de babu nici nu-l ia in seama la vreo hotarare a comisiei de circulatie din primarie...!?! mi se pare normal sa faca pe sluga , dupa cum si dancu a fost salvatorul umflatului nicusor la Capitol...
1
0
prea putina politie in strada . Omul cu "parul" se educa indiferent ca e roman , neamt......Daca sa redus nr de politisti macar camere de monitorizare a treficul si amenda la plic.
1
1
pai si n-am inteles de ce trebuie sa port centura? e viata mea si fac ce vreau cu ea! si nu imi veniti cu argumentul ca ba zbori prin parbriz si ii omori pe aialalti - daca te-ai ciocnit bot in bot suficient de tare sa sari prin parbriz nici aialti cu centurile nu mai scapa ! Vreti sa nu mai fie accidente? Faceti drumuri si parcari BOILOR! PS cu stalpisori nu se fluidizeaza circualtia ci din contra!
1
2
De ce nu intelege lumea in ct se ea permise pe spagi si eu si neamu meu de incompetenti am dat spaga si am luat carnete toti
1
0
si alte alea , dar factorul principal cred ca sunt drumurile ,lungi si dese, masini multe si ....alese!
1
0
Pentru ca masurile gaborilor infecti criminali bolsevici sunt din ce in ce mai opresive - amenda ptr centura, itp din minut in minut, interzis fara airbag abs esp emp ftp cacat bes, motoare cat gamalia de ac cu turbo cat planeta si alte cacaturi dar sosele pula! Nu mai zic de redusul vitezei pana ajungi sa mergi inapoi! Normal ca o calci cand stii ca ai saptezeci de stele si optsute de mii de airbaguri sa te tina in puf iar militia incetineste traficul. Mai pui si ancora aia de centura si zici ca pilotezi avioane de vanatoare!
1
2
Dzeu ii ia pe cei buni la EL
1
1
Asa se intampla pe drumurile de rahat din ziua de azi si cu toti prostii la volan! Pt. Darie: ai dreptate in mare parte dar sa nu uitam ca sunt o gramada de imbecili la volan care de abia se misca si habar n-au ce vor sa faca! De aici si frustrarile celor care pierd timpul dupa acestia!
4
1
Daca vrei sa mergi cu viteza legala,este imposibil sa nu fii claxonat de imbecili care vor neaparatt sa mergi dupa regulile lor. Te mai si sicaneaza in traffic,adica efectiv atenteaza la viata ta,vor sa te ucida . Daca niste tembeli din astia crapa,e de bine,insa din pacate ei scapa si mor cei ce conduc corect.Da,infrastructura e proasta,dar cei mai prosti sunt totusi soferii. O gramada de jegosenii umane au masini si se comporta in traffic la fel ca in societate in general,adica jegos. Prosti,bolnavi la cap,fitosi,agresivi,toti astia au masini si sunt pericole mai mari decat gropile .
11
1
Normal ca sunt mai violente,masini mult mai puternice cu o infrastuctura de anii 1900
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212