REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Polițiștii constănțeni atrag atenția cu privire la metoda Accidentul

Polițiștii constănțeni atrag atenția cu privire la metoda Accidentul

Replica API 7 octombrie 2020 | 22:25 2227

În cursul zilei de luni, 5 octombrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secției 4 Poliție Constanța, împreună cu jandarmi din cadrul G.M.J. Tomis Constanța, au desfășurat activități de prevenire a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul.

În astfel de cazuri, autorii apelează telefonic potenţialele victime, cărora le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate, solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident (costuri de spitalizare, daune materiale, etc.).

În acest context, polițștii au transmis cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, sub pretextul că o rudă de-ale acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier.

În cazul în care se confruntă cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc:

- cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde spune că s-ar afla ruda implicată în accidentul rutier.

- probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a rudelor, cunoștințelor, care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic.

- Nu dați sau nu depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid, unor persoane necunoscute!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prada se imparte cu paznicii din puscariil
1
0
de inselatorie este - hai la vot
0
0
Nu inteleg cum se face,ca politistii afla si atentioneaza populatia despre astfel de metode,abia dupa ce nu mai este de actualitate si cand din diverse surse,stiu pana si pisicile despre aceste metode.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369