REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 14 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6760
21.2° Constanța Vineri, 14 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6760
 

Polițiștii constănțeni au desfășurat activități preventive în CENTRELE de PLASAMENT

Polițiștii constănțeni au desfășurat activități preventive în CENTRELE de PLASAMENT

Replica API 31 ianuarie 2021 | 21:08 1950

În contextul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, sărbătorită anual la data de 30 ianuarie, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfăşurat, în săptămâna 25-29 ianuarie a.c., activităţi informativ-preventive în rândul copiilor instituționalizați în centrele de plasament/adăpost, pentru prevenirea violenței și a victimizării.

Scopul acestei zile, dedicată nonviolenței în unitățile de învățământ, este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, mesajele principale fiind nonviolența și pacea.

Conform studiilor de specialitate, violența în școală se referă la comportamente precum: exprimarea inadecvată sau jignitoare, bruscări, împingeri, loviri, răniri, comportamente care intră sub incidența legii (viol, consum/comercializare de droguri, distrugere, furt), ofensă adusă statului/autorității cadrului didactic sau un comportament școlar neadecvat (întârzierea la ore, părăsirea clasei în timpul orei, fumatul în școală).

,,Polițiștii constănțeni le-au prezentat copiilor aspectele privind violența școlară, care, în cele din urmă, le-ar putea afecta dezvoltarea armonioasă a personalității acestora, indiferent că sunt victime, agresori sau martori ai acesteia.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au transmis tinerilor, faptul că atitudinea lor face, de cele mai multe ori, diferența între libertate și delincvență, iar toleranța și comunicarea sunt cele mai bune soluții pentru depășirea unei situații problematice cu care s-ar putea confrunta.

Activităţile se înscriu în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.” transmit reprezentanții IPJ Constanța.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112