REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţiştii constănţeni, de vorbă cu asociaţiile de locatari despre furturi!

Poliţiştii constănţeni, de vorbă cu asociaţiile de locatari despre furturi!

Replica API 6 septembrie 2017 | 00:00 251

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au desfăşurat activităţi de prevenire în domeniul prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului-furturi personale, din locuințe și înșelăciuni, în cadrul comunităţii, alternând cu activităţi preventive în rândul persoanelor vârstnice.

Astfel, s-au derulat activităţi informativ-preventive în cadrul asociaţiilor de proprietari poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită şi persoanelor în vârstă, care pot deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune şi a furturilor, în special a furturilor din locuinţe, din poşete şi din buzunare, din cauza comportamentului şi a neglijenţei.

De asemenea poliţiştii au informat cetăţenii că o parte importantă a furturilor din locuinţe pot fi favorizate de lipsa de precauţie şi a neluării celor mai elementare măsuri de siguranţă. Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natură penală.

Totodată, poliţiştii au oferit sfaturi şi recomandări persoanelor de vârsta a III-a pentru a evita capcanele întinse de infractori prin metoda accidentul care îi fac pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav prin prezentarea unei false stări de urgenţă. Astfel,cetăţenii au fost sfătuiţi să verifice dacă situaţia de urgenţă este reală, să nu efectueze nici un transfer bancar sau să înmâneze bani unor persoane necunoscute, să apeleze la numărul de urgenţă 112. Activităţile se însriu în Campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului “Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” care are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272