REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţiştii constănţeni îşi cer drepturile din ultimii 3 ani, în instanţă

Poliţiştii constănţeni îşi cer drepturile din ultimii 3 ani, în instanţă

Replica API 16 octombrie 2014 | 00:05 119

IPJ, în calitate de pârât în dosar

IPJ, în calitate de pârât în dosar

Poliţiştii constănţeni îşi cer drepturile din ultimii 3 ani în instanţă. Astfel circa 800 de oameni ai legii, parte din Sindicatul Naţional Al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), au semnat pentru o acţiune în acest sens, pârât fiind Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Dosarul are ca obiect litigiul privind funcţionarii publici şi a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa, pe 9 octombrie, pe Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Următorul pas este acela de a se stabili primul termen. Poliţiştii constănţeni, parte din SNPPC, susţin că au ajuns la capătul răbdărilor. Pe lângă alte neajunsuri, cum ar fi materiale consumabile în număr redus sau deloc, autoturisme cu probleme, cât şi altele, aceştia îşi cer drepturile salariale.

Este vorba de ultimii 3 ani de zile în care, după cum susţin oamenii legii, au fost chemaţi la muncă în timpul sfărşiturilor de săptămână sau sărbătorilor legale, dar nu au primit sporuri pentru orele lucrate. Demersuri au tot fost făcute pentru remedierea situaţiei, reprezentanţii sindicatului încercând pe toate căile, însă, din câte se pare, nu s-a putut. Astfe s-a ajuns în situaţia de faţă, şi anume de o acţiune în instanţă. “Un liber luat în timpul săptămânii nu este echivalent cu unul luat sâmbătă sau duminică sau într-o sărbătoare legală. Nu există grad de comparaţie. Vorbim aici de ultimii 3 ani în care s-a lucrat în aceste zile şi pentru care nu am fost plătiţi corespunzător. Este vorba de aproximativ 800 şi ceva de poliţişti care au semnat, urmând să se stabilească termenul şi să ne judecăm. Venim la muncă, înţelegem că trebuie, însă să fim şi plătiţi, angajatorul să-şi respecte atribuţiile”, a declarat Vasile Zelca, preşedintele SNPPC. Următorul pas este acela de a se stabili primul termen în vadrul procesului se desfăşoară pe rolul Tribunalului Constanţa, pe Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272