REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Polițiștii constănțeni, percheziții într-un dosar cu înșelăciuni imobiliare

Polițiștii constănțeni, percheziții într-un dosar cu înșelăciuni imobiliare

Virgil STOIAN 25 aprilie 2024 | 10:55 2515

Joi, 25 aprilie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.

Politistii constanteni, perchezitii intr-un dosar cu inselaciuni imobiliare

Perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov și Cluj, la locuințele a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor respective.

Astfel, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., aceștia ar fi indus în eroare trei persoane vătămate din județul Constanța și municipiul București, prin utilizarea de calități nereale de angajați în funcția de ingineri ai unei societăți comerciale, prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă conform căreia vor realiza lucrări de extindere și reparare a imobilelor victimelor, încheind contracte de prestări servicii.

Astfel, ar fi încasat, de la persoanele vătămate, un avans însumând 95.000 de lei, realizând ulterior lucrări parțiale, care nu ar fi corespuns normelor tehnice în vigoare.

De asemenea, ar fi constrâns victimele să le remită suma totală de 176.000 de lei, amenințându-le că muncitorii vor abandona lucrările începute, lăsând imobilele fără acoperișuri.

Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La percheziții participă și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov și Cluj, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Ilfov și Cluj.

Update:

Urmare a perchezițiilor efectuate, joi, 25 aprilie, de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 40.000 de dolari. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite bunuri cu valoare probatorie.

Reamintim că, joi, 25 aprilie, polițiștii efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj, în municipiul București și județele Ilfov și Cluj, la locuințele a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor respective. Cercetările în acest caz continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se apuca acum sa se cerceteze militienii intre ei. Nu au dat shpaga la sefi si de aici repercusiunile, i-a apucat vrednicia.
1
0
cu cel mai mare risc seismic din europa disciplina in constructii e zero atat la constructiile noi cat si la reparatii mai mici sau mai mari; nu exista o institutie serioasa la care sa poti depune o sesizare si care sa se ocupe de multimea de escroci care se imbogatesc din lucrari pprost facute fara proiecte sau cu nerespectarea proiectelor; in primul rand nu exista legislatie ptr asta; e jungla
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515