REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Poliţiştii constănţeni primesc jumătate din suma pentru echipament, pentru consumabile se face chetă

Poliţiştii constănţeni primesc jumătate din suma pentru echipament, pentru consumabile se face chetă

Replica API 16 noiembrie 2013 | 00:00 62

Ferească Sfântul să facă pană la cauciuc pe traseu!

Ferească Sfântul să facă pană la cauciuc pe traseu!

Nici nu au răgaz să se bucure de o veste cât de cât bună pentru că sunt bombardaţi cu altele rele. Agenţii de Poliţie constănţeni spun că nu au nici un motiv de bucurie că primesc jumătate din suma alocată pentru echipament, pe anul 2013, întrucât consumabilele tot ei le aduc de acasă şi tot ei dau bani din buzunar când vine vorba să repare o pană la un cauciuc al autoturismului de serviciu sau când vine vorba de spălat maşina. În plus, ei sunt revoltaţi şi de faptul că premierul Victor Ponta a făcut o propunere cu privire la scăderea bugetului pentru anul 2014.

Poliţiştii constănţeni vor primi jumătate din suma alocată pentru echipament, pe anul 2013. Asta se va întâmpla în luna decembrie, după cum au anunţat reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. "Informăm poliţiştii că în luna decembrie 2013 li se va acorda 50% din norma de echipament", se arată pe site-ul SNAP. Însă, spun agenţii de Poliţie din Constanţa, nu este nici un motiv de bucurie. Potrivit lui Daniel Avasilcăi, liderul SNAP Constanţa, norma diferă de la om la om. "Nu este o sumă fixă, diferă de la om, la om. Însă, un echipament complet costă în jur de 2.000 de lei. În decembrie vor primi jumătate, cam 1.000 de lei", a spus acesta. Prin urmare, agenţii sunt nevoiţi să tragă cât pot de mult de echipamentele vechi, cumpărându-şi strict ce au nevoie, respectiv pantofi şi bocanci, care se rup de la an, la an. Iar lucrurile merg din ce în ce mai rău, susţin oamenii legii. Toate consumabilele, precum tuş la imprimantă, chiar şi imprimantele, coli A4, pixuri, etc. sunt aduse de acasă - dar asta chiar nu mai reprezintă o noutate, problema fiind ridicată de mai multe ori de către oamenii legii.

Maşini spălate pe banii agenţilor, cauciucuri - schimbate tot de ei!

De asemenea, chetă se face şi pentru altele. Spre exemplu, când cauciucul unui autoturism face pană, pentru remedierea problemei, poliţiştii strâng mână de la mână şi duc maşina la vulcanizare. Iar cum autoturismele sunt vechi, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des. "Trebuie să avem maşinile curate, dar le spălăm din banii noştri", au spus agenţii. Poate că pare cea mai mică problemă din lume, însă se adună. Şi, ca o cireaşă pe tort, de la anul se vehiculează că se scade bugetul. "Ne exprimăm indignarea faţă de Guvernul Ponta cu privire la bugetul propus pe anul 2014 privind ordinea şi siguranţa publică, în sensul că în prezent bugetul alocat este de 5,6%, iar propunerea făcută a fost de doar 4,6%. În condiţiile acestea, constatăm că banii pentru schimbarea parcului auto îmbătrânit nu vor fi de ajuns şi, astfel, parcul auto va deveni şi mai îmbătrânit având în vedere că reparaţiile pentru autoturismele perimate atât fizic, cât şi moral, vor fi mai mari, iar banii vor fi mai puţini. În consecinţă, vom fi martorii unei agonii lente şi dureroare pentru Poliţia Română. F.S.D.P.R. va face toate demersurile legale în cadrul Parlamentului României pentru ca Poliţia Română să nu aibă doar un buget de supravieţuire", au precizat reprezentanţii SNAP.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272