REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Polițiștii constănțeni recomandă șoferilor să evite zonele aflate sub avertizare meteo!

Polițiștii constănțeni recomandă șoferilor să evite zonele aflate sub avertizare meteo!

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 347

Pentru prevenirea accidentelor sau blocajelor rutiere, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să evite circulația în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum doar după verificarea stării traseului care urmează a fi parcurs şi a situaţiei meteo existente.

În timpul deplasării, șoferii trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

O altă obligație pentru conducătorii auto este respectarea indicaţiilor şi recomandărilor poliţiştilor rutieri, care acţionează pe arterele unde circulația este îngreunată, inclusiv să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

„Amintim constănțenilor că au obligația de a-și echipa corespunzător vehiculul pentru circulaţia în condiţii nefavorabile, prin dotarea acestuia cu: anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil și sistem de climatizare - dezaburire functional. Nu uitați, prioritară este siguranţa dumneavoastră! Conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi măriţi distanţa în mers” au transmis reprezentanții Poliției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272