REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Poliţiştii cu probleme se pregătesc moral să iasă din schemă

Poliţiştii cu probleme se pregătesc moral să iasă din schemă

Replica API 16 iulie 2011 | 00:00 158

Între 1 şi 15 august, "Bacalaureatul" poliţiştilor

Între 1 şi 15 august, "Bacalaureatul" poliţiştilor

Examenele privind disponibilizarea a 33 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), se vor desfăşura în perioada 1-15 august. Poliţiştii care vor susţine aceste examene vor fi anunţaţi în scurt timp, pentru a avea timp să se pregătească. Examenele constau în interviuri şi se vor desfăşura planificat, în funcţie de serviciile şi compartimentele vizate. Şeful IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu, a anunţat că interviurile vor fi filmate cu camere de supraveghere, pentru mai multă siguranţă. Oficial, chestorul Liviu Popa, şeful IGPR, a anunţat că vizate sunt funcţiile care vor fi desfiinţate, nu poliţiştii. Neoficial, însă, circulă zvonuri conform cărora, primii care ar trebui să iasă din schemă sunt poliţiştii cu probleme, cei care şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, unii dintre aceştia fiind deja trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită şi alte infracţiuni similare.

Aceştia sunt câţiva dintre poliţiştii cu probleme

Unul dintre aceştia ar putea fi agentul principal Cristian Nazarovici, de la Poliţia Mihail Kogălniceanu. El este cercetat pentru infracţiuni de corupţie, împreună cu şeful Postului de Poliţie Pantelimon, Daniel Elvid Babalîc. Cel din urmă a intrat în atenţia anchetatorilor după scandalul mediatic "Mafia de la Rutieră" din vara lui 2009. Faptele reţinute în seama celor doi poliţişti se referă la un apel telefonic dat de Nazarovici lui Babalîc, pentru a-l lăsa în pace pe afaceristul Valentin Jiga, Nazarovici mai este trimis în judecată într-un dosar, împreună cu colegul său, Florin Boca, unde sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după decesul unui bărbat, în intersecţia din zona Dacia. Un alt poliţist cu probleme este subinspectorul George Eduard Niţuleac, din cadrul Poliţiei Valu lui Traian, este acuzat de sustragere sau distrugere de înscrisuri, numărul părţilor vătămate care apar în dosarul său fiind de 49, dintre care cinci sunt persoane juridice. El a fost trimis în judecată pe data de 26 ianuarie, fiind acuzat că ar fi sustras mai multe înscrisuri, la domiciliul său fiind găsite un teanc de reclamaţii neînregistrate în baza de date a Poliţiei. Tot "cu probleme" este şi adjunctul Postului de Poliţie din comuna constănţeană Bărăganu, agentul Marius Aurel Herici. El a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, în urma unui flagrant al ofiţerilor DGA. Potrivit actului de inculpare, pe 26 noiembrie, poliţistul a fost prins în timp ce primea 400 de lei de la denunţătorul Dan Bolboacă, bani ceruţi de Herici pentru a trece cu vederea mai multe abateri săvârşite de denunţător în trafic. Recent, în categoria oamenilor legii "cu probleme" au intrat şi poliţiştii Cristian Olaru şi Mugurel Alexa, de la Secţia 2, trimişi în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită şi complicitate la luare de mită, la care a participat şi fiul unuia dintre ei. Şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a fost şi el adăugat pe lista neagră a lui Liviu Popa, însă, pentru moment, situaţia acestuia nu este clară. Lista privindu-i pe poliţiştii care au călcat strâmb poate continua, însă aceştia sunt cei mai "semnificativi".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272