REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Polițiștii DAU de PĂMÂNT cu Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române

Polițiștii DAU de PĂMÂNT cu Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române

Replica API 31 august 2020 | 00:00 3998

Explicațiile oferite de Liviu Vasilescu, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, după ce s-a întâlnit cu membri ai Clanului Duduianu, nu sunt deloc pe placul polițiștilor. Aceștia au înțeles din comunicatul Poliției Române că sunt "proști și incompetenți profesional", iar oamenii legii cataloghează comunicatul drept ridicol, lamentabil și neprofesionist.

"Se scuză că au rămas impasibili la priveghi"

Liviu Vasilescu a susținut că acțiunea a fost una legală și justificată de manualul de tactică plițienească, iar reprezentanții Sindicatului Europol că așa ceva nu există prevăzut nicăieri în legislație. De asemenea, Liviu Vasilescu amintește că din sistem au plecat foarte mulți profesioniști, care impuneau "respect și teamă" în rândul infractorilor. Oamenii legii susțin că scuzele folosite sunt povești de adormit copiii și că polițiștii au plecat din sistem au făcut-o din cauza "prostituției profesionale" la care au fost supuși.

O altă problemă reproșată chiar din interiorul sistemului este lipsa totală de acțiune în perioada priveghiului. "Se scuză că au rămas impasibili la faptul că priveghiul a fost organizat acasă în familie cu sute de persoane și spun că <>. Se face o comparație părtinitoare cu privire la alte cazuri, cum ar fi nunta unei rude a Simonei Halep și faptul că în ambele cazuri s-au aplicat contravenții. Așa este, însă ce nu se spune este că la această nuntă s-a intervenit în așa fel încât la eveniment să rămână 50 de persoane.", susține Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Liviu Vasilescu

"Cum să îți denigrezi proprii subalterni în halul acesta?"

De asemenea, polițiștii s-au arătat extrem de deranjați pentru că accentul a fost pus pe "lipsa de profesioniști" și pe cele "5 ore" în care a rezolvat problema Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. "Cum să îți denigrezi propriii subalterni în halul acesta (adjuncți de IGPR, șefi de Direcții, adjuncți ai șefilor de Direcții, conducerea Poliției Capitalei, șeful Poliției Sectorului 5, adjuncții acestuia, conducerea Secției 19 Poliție și toți ceilalți profesioniști din sistem) afirmând subliminal că ceea ce alții nu au fost în stare, el a rezolvat în 5 ore prin întâlnirea cu un interlop din clanul Duduienilor. Este strigător la cer pentru șeful Poliției Române, din poziția sa, să pună o asemenea etichetă tuturor polițiștilor.", a mai susținut Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Pe această cale, Sindicatul Europol ține să facă un apel către cetățeni prin care semnalizează că această situație nu reprezintă normalitatea într-un stat de drept și că nu trebuie ca polițiștii din stradă să deconteze greșelile șefului Poliției Române.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liviu Vasilescu are moaca de interlop din prima, deci a negociat de la interlop la interlop.
5
1
de ce sa dea de pamint numai cu vasilescu daca e seful politiei romane? in articol scrie ca interlopii sunt -prosti si incompetenti profesional-!
2
0
sefii au facut de rusine politia romana!
9
2
Asa politisti,asa sefi!Desi printre politisti exista si oameni care isi fac datoria asa cum trebuie.Sefii astia gen Vasilescu,Despescu,Berechet,sunt numiti politic,deci nu competenta primeaza!Au datorii fata de politicienii care i-au ajutat sa promoveze unde sunt,tot ies la fiecare cateva zile cu alte scuze si justificari.Dati-va demisia,nu mai aveti nici o credibilitate!
10
3
Printre politisti exista si din cei care chiar vor sa-si faca datoria,care sunt oameni,nu capsomani dirijati de orice bou. Ei sunt din pacate putini,si asta se vede cu ochiul liber. La fel si cu cei din ,,justitie''. Cum sa mai ai incredere in autoritati,cand de fapt de la ele te poti astepta la orice rau,numai la sprijin nu? Ne ferim de autoritati ca si de interlopi,atata cat putem si ne rugam la Dumnezeu sa nu avem de a face cu nici nuna din categorii de indivizi periculosi,unii cu,altii fara uniforme sau titluri pompoase.
10
2
zici ca impozitele sunt platite de societati si persoane fizice. Pai persoanele fizice, nu suntem noi? Chiar le platim salariile bugetarilor, nu este nici o greseala. Tu habar nu ai ce vorbesti.
9
5
Ce ati patit ma politistilor?,unul dintre voi a spus ca nu aveti meseriasi si v-a sarit mustarul pt.ca a spus ala adevarul,pai ce meseriasi sa aveti daca un politist este la 30 de ani colonel la 40 general si la 50 de ani adica tocmai cand a acumulat ceva experienta iese la pensie de parca ar fi muncit ca mineri aia din subteran care dupa pensionare mai traiesc cativa ani dupa care mor de silicoza.
9
5
penalii cu interlopii se aduna asa si astia, ce a fost comunist penal tot jigodie ramane.La puscarie impreuna cu cei pe care ii protejeaza asta ar trebui, scarbele dracului, distrugeti imaginea tinerilor ce doresc dreptate in zona asta periferica a europei.
10
2
Incetati odata cu salariile politistilor platite din banii vostri. Ei sunt angajati de statul roman. Iar statul roman incaseaza acesti bani de la impozitele platite de societati si persoane fizice pentru activitatea desfasurata pe teritoriul tarii. Voi nu platiti salariile bugetarilor. Voi platiti catre stat datoriile voastre de cetateni: impozit pe masina, impozit pe teren, taxe pe care le gasiti in orice tara civilizata. Nu vi s-au oprit niciodata din salariu bani pentru plata bugetarilor. Incetati cu prostiile astea.
15
8
bla bla bla
6
1
politia e in slujba cetateanului onest care plateste din munca lui sa i simta siguranta si corectitudinea .Primarii conform legilor tarii sunt cei ce raspund direct de ordinea publica a urbei, de siguranta celor care iau ales Politia locala si nationala au obligatia legala de a preantampina si inlatura orice abuzuri considerate in dauna societatii, sunt platiti din banii acesteia dirijati spre ei de administratia locala
5
7
politieneasca dupa care a actionat Vasilescu, la cererea directa a lui Despescu ca altcineva nu putea sa l cheme din concediu, este scris de cel mai prost scenarist de filme indiene de la Bollywood. Ar trebui trecuti amandoi in rezerva fara drept de pensie pana la 60 ani. Si sa nu uitam ca Despescu are doctoratul plagiat si cu plagiatul asta care e exact ca o infractiune si a luat gradul de chestor. Pestele de la cap se impute. Jos si cu Vela!
11
4
Cernavoda in orasul acvariilor unde interlopii , proxenetii zburda in oras cu limuzine de lux impreuna cu producatoare sau matroane sa arate fraierilor in ce masini se sparg ei.Vilele somptuase rasar precum ghioceii.O liniste totala este in oras totul parca nu exista politie iar beneficiari de femei asteapta ora 9 sa deschida la western union sa isi ridice prada din europa.Lumea amarata si cinstita dis de dimineata pleaca la munca sa isi castige minimul pe economie iar domnii din masini luxoase le rad in fata...Lasa i dracului de sclavi...noi suntem v.i.p urile orasului sub protectie
13
2
Politistii corupti pina in maduva oaselor ,da se pensioneaza pe pensii Shpetziale.
11
4
... dar l-au pensionat fortat ! Cheliosul ala , in aroganta lui , desi nu a absolvit o scoala de politie si a fost angajat la apelu' bocancilor dintr-un amarat de ingiberas de la IRTA ... isi facea prosti subalternii ! Dar s-a aranjat bine la pensie cu cateva cartiere construite ... muistul !
20
2
Dar cand le vin banii din spagile pestilor si camatarilor e bine....
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367