REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor

Virgil STOIAN 26 aprilie 2024 | 11:44 339

Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor, dar și minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe și 1 Mai, iar în aceste zile ne aşteptăm la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aleg să iși petreacă această perioadă în țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Politistii de frontiera, la datorie in perioada premergatoare sarbatorii Floriilor

La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, peste 200 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în funcție de situație, iar lucrători din cadrul Gărzii de Coastă sunt trimiși pentru a acorda sprijin în cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei precum PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă.
De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.
Reamintim faptul ca la frontiera cu Bulgaria, în județul Constanța, sunte deschise circulației internaționale 5 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche, PTF Negru Voda, PTF Dobromir, PTF Lipnita și PTF Ostrov, cu mențiunea faptului că PTF Dobromir și PTF Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08-20.

 În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Gărzii de Coastă menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Bulgaria, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Un alt aspect de interes pentru perioada următoare este reprezentat de faptul că pe teritoriul României, pe DN39, sectorul de drum Mangalia – Agigea, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată în zilele premergătoare sărbătorilor legale (30 aprilie, 2 mai) – intervalul orar 16-22, și în zilele de sărbători legale (1 mai, 3 mai, 6 mai) – intervalul orar 06-22, cu excepția celor destinate transportului de persoane.

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor nu pot intra în țară prin PTF Vama Veche și pot folosi în acest scop Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă
În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.


În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212