REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Polițiștii de frontieră români, aflați în misiune în Grecia, au salvat 53 de persoane din Marea Egee

Polițiștii de frontieră români, aflați în misiune în Grecia, au salvat 53 de persoane din Marea Egee

Replica API 25 august 2017 | 00:00 141

Cincizeci și trei de persoane, 16 copii, 13 femei și 24 bărbați, aflate pe o ambarcațiune care risca să se scufunde în Marea Egee, au fost salvate de către polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101, aflați în misiune Frontex în cadrul Operațiunii Maritime Comune "Poseidon Sea 2017". Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice.

În data 21.08.2017, în jurul orei 05.00, echipajul navei MAI 1101, aflat in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune "Poseidon Sea 2017", coordonată de Agenția Frontex, a observat, pe timpul unei misiuni de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabila, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.

După evaluarea situației la fața locului, având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul ridicat de a se scufunda, polițiștii de frontieră români si reprezentanții autorităților elene au început acțiunea de salvare a persoanelor aflate în pericol.

La bordul navei PFR au fost transbordate, în siguranță, 53 de persoane, 24 bărbați, 13 femei și 16 copii, cetățeni din Afganistan, Iran și Irak.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu acestea au fost debarcate în Portul din Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON SEA 2017", peste 900 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Menționăm că, echipajul care se află în acest moment la bordul navei maritime de patrulare MAI 1101 - proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 26 de polițiști de frontieră la bord, și-a început misiunea de patrulare în cadrul operațiunii „POSEIDON SEA 2017", organizată sub egida FRONTEX ( Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă) din data de 30 iunie a.c. și urmează să desfășoare misiuni în zona operațională până la începutul lunii septembrie, când va fi înlocuită cu o navă de același gen.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „POSEIDON SEA 2017" este de a oferi sprijin autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Menționăm faptul că Operațiunea "Poseidon Sea", la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia nu sunt oameni iti faci mila si ei dp nu telasa sa traiesti ati vazut ce facpe la timisoara violenti jegosi
0
0
Aceste persoane nu sunt salvate.Traficantii de migranti ii pun in barci pneumatice si ii invata sa scoata dopurile in apropierea tarmului grecesc , ca sa fie chipurile salvati.Cind se vor lua masuri inpotriva acestor practici?Trebuiesc trimisi de urgenta inapoi.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272