REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Poliţiştii din Eforie au prins mai mulţi hoţi: furau cabluri telefonice şi le transportau cu un Ford

Poliţiştii din Eforie au prins mai mulţi hoţi: furau cabluri telefonice şi le transportau cu un Ford

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 134

Doi dintre ei sunt recidivişti şi sunt de negăsit

Doi dintre ei sunt recidivişti şi sunt de negăsit

Poliţiştii din staţiunea Eforie au depistat şi identificat, la data de 12 mai a.c., mai mulţi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat, care, la aceeaşi dată, ar fi sustras componente aparţinând unei reţele de telefonie. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalţi doi sunt de negăsit, însă sunt cunoscuţi de oamenii legii, întrucât anul trecut au fost condamnaţi la 4 ani de închisoare, tot pentru furt, dar au executat 9 luni, după care au fost eliberaţi condiţionat.

Patru indivizi s-au ales cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind vorba de Stancu Nicu Constantin, Ilie Ionuţ Cătălin (pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat) şi Guluş Viorel şi Asan Ferat (pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat). În aceeaşi cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de inculpaţii Burcină Robert Ionuţ şi Burcină Gabi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, care însă nu au fost găsiţi de către organele de poliţie. Aceştia din urmă sunt vechi cunoştinţe ale oamenilor legii întrucât au mai fost prinşi furând cabluri de telefonie, iar în 2013 au fost condamnaţi la patru ani de închisoare pentru furt calificat. Nu au executat decât 9 luni, după care au fost eliberaţi condiţionat, iar acum s-au întors la vechile "îndeletniciri". Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în noaptea de 9.05.2014, Stancu Nicu Constantin, Ilie Ionuţ Cătălin, Burcină Robert Ionuţ şi Burcină Gabi au tăiat circa 90 metri liniari cablu telefonic din căminul de tragere subteran aferent reţelei de telefonie aparţinând persoanei vătămate din Eforie Sud, cablu pe care l-au introdus în saci de rafie şi l-au lăsat în interiorul căminului, urmând să revină cu un autoturism pentru a-l transporta. În acest sens, în data de 11.05.2014, cei patru inculpaţi însoţiţi de Guluş Viorel şi Asan Ferat s-au deplasat cu autoturismul marca Ford Mondeo condus de către acesta din urmă la locul faptei, unde, în timp ce Guluş Viorel şi Asan Ferat aşteptau în apropiere, ceilalţi inculpaţi transportau sacii la maşină. Întrucât la un moment dat au observat un autoturism aparţinând unei societăţi de pază, au pus provizoriu capacul peste căminul în care se afla inculpatul Stancu Nicu Constantin şi au plecat cu autoturismul cu care au venit, urmând să revină ulterior după acesta. Inculpatul rămas în cămin a fost însă depistat de către organele de poliţie, cărora le-a declarat traseul parcurs şi modalitatea de comitere a faptei. Prejudiciul cauzat persoanei vătămate a fost în cuantum de 6.100 lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272