REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Poliţiştii, jandarmii şi militarii ISU au dat "buzna" pe litoral: au împărţit brăţări copiilor

Poliţiştii, jandarmii şi militarii ISU au dat "buzna" pe litoral: au împărţit brăţări copiilor

Replica API 13 iulie 2013 | 00:00 88

Campania "Vacanţă în siguranţă"

Campania "Vacanţă în siguranţă"

Poliţiştii, jandarmii, reprezentanţii Gărzii de Coastă, dar şi ai ISU Dobrogea au dat buzna în staţiunea Mamaia, unde au împărţit pliante informative, dar şi brăţări din hârtie cerată, prezentând în acest mod o nouă metodă de a nu-ţi pierde copilul, întrucât astfel de cazuri au fost în creştere în ultimii ani. Pe respectiva brăţară, părinţii pot nota numele, numărul de telefon sau numele unităţii de cazare. Oamenii legii au fost la Aqua Magic, unde familiile aflate acolo s-au arătat interesate de metoda de faţă.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice,în parteneriat cu Radio Vacanţa, a lansat vineri 12 iulie a.c., la sediul I.P.J. Constanţa, cea de a IV-a ediţie a Campaniei de informare şi prevenire "Vacanţă în siguranţă!". Campania, desfăşurată în perioada 12 iulie - 31 august a.c., este organizată în colaborare cu structurile M.A.I. de la nivelul judeţului Constanţa - Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţia Prefectului, fiind sprijinită de către A.N.P.C.P.P.S. România. Ediţia din acest an a campaniei se adresează cu precădere familiilor cu copii mici, aflate în vacanţă pe litoralul românesc, urmărind creşterea gradului de informare al părinţilor în ceea ce priveşte modalităţile de acţiune în cazul dispariţiei unui copil. Acest demers de informare şi conştientizare al M.A.I. se va desfăşura în staţiunile Mamaia şi Eforie - Nord sub sloganul "Brăţara îl ţine aproape de cei dragi!" / Ai grijă de copilul tău! Foloseşte brăţările inscripţionate cu datele de contact ale părinţilor! În cadrul campaniei, angajaţii M.A.I vor distribui brăţări pentru copii, acestea putând fi inscripţionate cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului, astfel încât, în situaţia în care minorii se vor rătăci în locurile aglomerate de pe litoral, să poată fi ajutaţi să ajungă, în cel mai scurt timp, alături de părinţii lor. De asemenea, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii vor organiza acţiuni de distribuire a unor materiale tipărite ce conţin sfaturi preventive, menite a contribui, prin conştientizarea unor riscuri şi recomandarea unor acţiuni preventive, la creşterea gradului de siguranţă al turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc. Cu ocazia lansării campaniei a fost operaţionalizat şi site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, ce va oferi detalii privind locaţiile de unde se pot ridica, gratuit, brăţările. Totodată, la aceeaşi adresă, sunt postate informaţii utile despre misiunile derulate de către angajaţii M.A.I. în staţiunile de la Marea Neagră şi rezultatele obţinute de aceştia. Site-ul conţine şi informaţii privind numerele de telefon la care pot suna turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă, dar şi date de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212