REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Poliţiştii locali au ‘bubuit’ amenzi de peste 40 de mii lei, într-o singură zi

Poliţiştii locali au ‘bubuit’ amenzi de peste 40 de mii lei, într-o singură zi

Replica API 18 mai 2018 | 00:00 384

Politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală au acționat, miercuri, 16 mai, în intervalul orar 06.00-22.00, pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

Poliţiştii au aplicat 225 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.905 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare. În domeniul circulației pe drumurile publice au fost înregistrate 163 de abateri contravenționale (opririle și staţionările neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde din municipiul Constanța au reprezentat ponderea cea mai reprezentativă a sancțiunilor contravenționale din ziua menționată respectiv 50 de abateri de la normele legale privind opririle și staționările neregulamentare) în valoare de 22.215 lei.

În domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal, Protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 lei pentru: executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire, obstrucționarea controlului, aruncarea gunoiului menajer în alte locuri decât cele special amenajate, creșterea porumbeilor, oprirea/staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu această destinație,depozitarea incorectă a materialelor/ambalajelor reciclabile, împrejmuirea spațiului verde cu un gard din plasă, nuiele și alte materiale , nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit, etc.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 46 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 10.190 lei. Printre faptele care au fost sancţionate se numără, ca de obicei, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, cerşetoria, răscolirea gunoaielor din containere, adresarea de injurii şi alte fapte antisociale.

Poliţia Locală face apel la constănțeni să se alăture demersurilor întreprinse în ceea ce privește acțiunile zilnice de ecologizare desfășurate la nivelul municipiului Constanța și să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește menținerea curățeniei și protejarea mediului.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...muncesc din greu...ce risipa de energie,d-le.cea mai solicitata profesie,d-lor.de-aia ies la pensie cand altii se casatoresc,la 45 de ani.de,batranete,haine grele.
0
0
dar cine le-a scris???ca acesti gardieni nu prea au fost pe la scoala...ei stiu doar sa..fluiere...si sa opreasca masinile..dar de ce???nici ei nu stiu...cum sa ma opresti dle gardian...daca tu nu esti posesorul unui PERMIS DE CONDUIRE...cine ti-a dat aceasta sarcina este mai dobitoc decat tine...
2
0
Nu vede afisele jerpelite pe stali, copaci cu pelerinaje, Delta Dunarii, Bulgaria......
0
0
vad amenda pentru cresterea porumbeilor dar pentru cresterea pisicilor din spatele blocurilor l10 h9 h10 de ce nu
2
0
Roiesc ca albinele sa faca bani de salarii
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212