REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
28° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Polițiștii nu păzesc secțiile de votare, nemulțumiți că nu le-au crescut salariile cu 10%!

Polițiștii nu păzesc secțiile de votare, nemulțumiți că nu le-au crescut salariile cu 10%!

Victor ROTARU 25 mai 2024 | 00:00 1676

Guvernul a adoptat în ședința de joi, 23 mai, ordonanța de urgență care prevede creșteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, dar şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei. Creșterea va fi etapizată, 5% în iunie, 5% în septembrie. Chiar dacă de-a lungul timpului polițiștii s-au plâns de salariile pe care le au, au fost lăsați, și de această dată, pe dinafară. Contactat de către reporterii Replica de Constanța, Vasile Zelca, președintele SNPPC a transmis faptul că speră ca săptămâna viitoare lucrurile să se concretizeze și polițiștii să primească și ei creșterea salarială de 10%, în caz contrar, aceștia nu vor păzi secțiile de votare.

Politistii nu pazesc sectiile de votare, nemultumiti ca nu le-au crescut salariile cu 10%!

Guvernul a adoptat în ședința de joi, 23 mai, ordonanța de urgență care prevede creșteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari. Este vorba despre angajaţii din administraţia centrală, din domeniile cultură, diplomaţie, din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor Registrului comerţului de pe lângă tribunale, pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice, centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi cele aflate sub controlul Parlamentului. De asemenea, creşterea se va aplica şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului, din localităţile de până la 20.000 de locuitori.

Politistii nu pazesc sectiile de votare, nemultumiti ca nu le-au crescut salariile cu 10%!Vasile Zelca

Polițiști au fost lăsați iar pe dinafară

Ca de fiecare dată, polițiștii au rămas iar pe dinafară, aceștia nu vor beneficia de majorările salariale promise doar unor categorii de bugetari: „Noi, în momentul de față, am avut această poziție, nu pentru cei 10% în cele două tranșe, ci pentru faptul că nu se respectă principiul esențial din legea salarizării și anume: pentru un coeficient de salarizare egal, salariul este egal. Sunt 8 familii ocupaționale. De exemplu, agentul debutant este echivalent, să zicem, cu farmacistul debutant, și amândoi au 1,44 coeficient de salarizare. Înmulțit cu 2.500 de lei cum spune legea, agentul debutant de la poliție va avea 3.700, numai că farmacistului debutant îi va crește salariul de bază cu 10%, deși are tot 1.44 coeficient de salarizare. Când vom începe negocierile pentru noua lege a salarizării, agentul debutant de poliție va pleca de la 3.700 de lei brut, salariul de bază, iar farmacistul, sau alte funcții similare, vor pleca de la 4.000 de lei la negociere. Acest lucru ne-a deranjat pe noi, pentru faptul că nu am fost prinși în această ordonanță care a fost adoptată zilele trecute, dar se pare că vor găsi o soluție și pentru noi. Așteptăm săptămâna viitoare să vedem ce soluții ne vor propune”, a transmis Vasile Zelca, Președintele SNPPC.

Nu vor păzi secțiile de vot

Dacă problema nu se va rezolva, președintele SNPPC a transmis faptul că polițiștii se gândesc să nu păzească secțiile de vot pe 9 iunie: „Dacă nu se rezolvă problemele, cu siguranță vom vedea dacă avem masa critică pentru a nu păzi secțiile de vot. Eu cred că se va găsi o soluție pentru întreaga familie ocupațională, ca să-l citez pe premier care a zis: «Noi trebuie să ne gândim întotdeauna la întreaga familie ocupațională, chiar dacă nu au sindicate, suntem obligați să dăm și militarilor.» Noi nu avem nimic împotrivă. Săptămâna viitoare vom vedea ce se va discuta. Suntem convinși că Premierul și Vicepremierul Predoiu au înțeles mesajul nostru. Pe noi nu ne-a deranjat cuantumul în sine, pentru că nu este un cuantum care să ducă la o creștere considerabilă a venitului, ci nerespectarea principiului. Dacă avem același coeficient, trebuie să pornim de la același cuantumul al salariului de bază.

Politistii nu pazesc sectiile de votare, nemultumiti ca nu le-au crescut salariile cu 10%!

Guvernele care s-au succedat din anul 2009 până în prezent au reușit să aducă sistemul național de apărare în pragul colapsului, cu scheme de personal vacante în proporție de 30%, drepturi salariale neachitate, legea de salarizare neaplicată, condiții de muncă și dotări improprii, pensii militare tăiate precum și o lipsă de atractivitate acută a posturilor care se repercutează în servicii de proastă calitate oferite comunității. Polițiștii au ajuns în anul 2024 să aibă norma de hrană în plată mult sub nivelul de care beneficiază polițiștii locali. În prezent, din totalul de 250.000 de polițiști, polițiști de penitenciare și militari din structura de apărare națională, 60% au salarii egale sau doar cu puțin peste salariul minim brut pe economie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde ați mai văzut m*******i cinstiți care să se țină de cuvânt
3
0
Astia is aia privilegiatii care ies cu pensie plina dupa 25 de ani de munca ?
4
1
Mai sânt și alte variante jandarmeria sau poliția locală Una din poliții ar trebui desființate ori poliția locală ori poliția r*mână Se face economie la buget Poliții multe hoții în libertate cu dosare cumpărate Siguranța națională e nasoală au dispărut sectoriștii de cartier și patrulele de poliție Poliția azi nu previne intervine când se întâmplă cazuri cu necazuri
10
3
Daca voi sunteti nemultumiti de salarii veniti sa lucrati la ANR, acolo sunt salarii nesimtite datorita tuturor sefilor spagari care s-au succedat la conducere de-a lungul anilor si pe care voi si procurorii nu ati vrut sa-i deranjati si astfel lor le-a convenit situatia si la randul lor ca sa nu deranjeze Bucurestiul. Mu..e Dumitrache, Catana Daniel, M.z.e.e y., T*******r, va urastea lumea
5
0
corecta descriere nu vor păzi, deci paznici este cuvântul care va caracterizează...! la munca nu la cerșit!
10
8
la munca nu la întins mâna că și așa frecați motanul și bubuiti a prostie, daca erați deștepți muncești pe 3.4.5 mii euro nu lei, așa că să Zice mersi că îi luați și pe aia la ce efort depuneti
9
8
Zelca sa lase teatru ieftin. Cum adică politistii nu vor păzi secțiile de votare? Vreti sa stiti ca s-au făcut propuneri pentru cine vrea benevol la paza secțiilor de votare și s-au oferit voluntari sa vina din timpul liber? Asa ca sa mai lase circul ieftin dl. Zelca. Nu vede ca se face de ras? Una spune si alta se intampla în realitate.
11
7
Liderii de sindicat fac politica guvernării și joacă un teatru ieftin față de cei care ii reprezintă că au nevoie de cotizațiile lor. Așa că lăsați-o mai ușor cu vrăjeală asta că nu păziți secțiile de votare
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616