REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Poliţiştii NU prea ştiu cum să procedeze în starea de alertă

Poliţiştii NU prea ştiu cum să procedeze în starea de alertă

Replica API 16 mai 2020 | 10:30 2319

"Puterea le-a luat minţile"

"Puterea le-a luat minţile"

Cine are obiceiul să adoarmă înainte de miezul nopții, cel mai probabil a omis declarațiile făcute la sediul Ministerului Afacerilor Interne, care au marcat trecerea de la starea de urgență, la starea de alertă. Cu doar 20 de minute înainte de expirarea stării de urgență, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o serie de măsuri și interdicții. Totuși, în acest week-end nu vor fi aplicate amenzi pentru cei care încalcă restricțiile.

Cosmin Andreica

Ministrul Afacerilor Interne a continuat să semene incertitudine, asemenea ordonanțelor militare prezentate în miez de noapte, când românii s-au culcat cu niște drepturi și s-au trezit fără ele. În plus, unii cetățeni au fost și amendați pentru că nu au stat treji până târziu în noapte pentru a se pune la punct cu noutățile legislative. La fel s-a întâmplat și în noaptea de 14 spre 15 mai.

Polițiștii așteptau să afle de la radio ce urmează să facă

Nu doar cetățenii de rând au fost nelămuriți cu privire la ceea ce urmează să facă în continuare, de aceeași parte a baricadei aflându-se și polițiștii, care au așteptat informări din partea mass-media pentru a vedea cum vor acționa de acum încolo.

"Este vorba de incompetență și cred că puterea le-a luat mințile, pentru că s-au simțit foarte bine în perioada aceasta. Colegii mei așteptau să afle, la miezul nopții, cu radiourile pornite, ce urmează să facă după orele 00:00. Era de așteptat să fie deja pregătite versiuni privind starea de alertă, mai ales după decizia CCR", a declarat, pentru "Replica", Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Andreica: "Apoi, paradoxal, tot polițiștii sunt de vină pentru că populația nu este informată."

"O altă problemă este că nu toată lumea stă și se uită la televizor, la miezul nopții, să afle noutățile. Cetățenii se culcă în stare de urgență, se trezesc în stare de alertă și apoi riscă să fie sancționați pentru că nu au fost atenți la declarațiile făcute seara târziu de ministrul Afacerilor Interne. Este ridicol! Apoi, paradoxal, tot polițiștii sunt de vină pentru că populația nu este informată.", a mai spus președintele Sindicatului Europol.

Hotărârea reglementează starea de alertă până luni, când va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament în acest sens. Amenzile vor putea fi aplicate începând de săptămâna viitoare și variază de la 500 de lei la 15.000 de lei, iar cei care le primesc pot plăti jumătate din amenda aplicată în termen de 15 zile.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi am stat in casa doua luni,acum este randul lor, sa nu aglomeram strazile sa existe distantare sociala!
1
0
Aidoma. Idem.
0
2
stati acasa mucles, si notati de la antena 2 instructiuni
1
0
Ce fwtabibil este nenea militianu' sindicalist!
2
2
Si cu cel care fost dat afara pentru ca spus adevarul in privinta amenzilor si anume ca sefii isi obliga subalternii - colegii cum va place voua sa ziceti - sa dea amenzi cat mai mari si cat mai multe ca sa fie ei promovati cum ramane?
4
0
Nu va bateti capul,nu intereseaza pe nimeni siguranta voastra,vor doar sa faca poola mare din amenzi sa aibe ce sifona!
10
3
Ne-au ametit astia pe toti. Ca politie, ca populatie...toti. Lasati naibii amenzile ca si asa am ramas fara munca si nu mai are cine sa va plateasca salariile babane. Voi, politistii, ar trebui sa ne protejati de hotii astia! Nu sa tabarati pe fraierii care va platesc salariile si se chinuie sa supravietuiasca in tara asta deja furata de politicienii corupti! Pe ei ar trebui sa-i arestati! Acolo sunt banii furati, nu la saracii de pe strada care poate isi cauta un loc de munca. Treziti-va la realitate pana nu-i prea tarziu!
13
3
problema majora e ca pentru politisti locali legea trebuie desenata ... si chiar si atunci nu stiu cum sa o interpreteze ...
12
5
Nu va potoliti cu amenzile astea rupte din filme cu mafie? Ce mm aveti ba betivilor? Ce poate face un om asa incredibil sa ia 15000 lei amenda? Sper sa ajungeti sa va puneti in spirala si sa va frecati in gaoz de foame cu toata rasa voastra!. Sa muriti in cacat!
14
7
Daca am avea mai multi ca Andreica, cu siguranta s-ar rezolva multe dintre problemele Politie Romane. Asemenea oameni trebuie promovati. Respect, colegule!
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212