REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

POLIŢIŞTII VÂNEAZĂ comercianţii AMBULANŢI de pe PLAJĂ

POLIŢIŞTII VÂNEAZĂ comercianţii AMBULANŢI de pe PLAJĂ

Replica API 31 august 2020 | 12:53 1498

În fiecare sezon estival apar pe plaje comercianții ambulanți care vând tot felul de produse. Începând de la gogoși, de la porumb fiert și ajungând până la covrigi și chiar fructe, toate sunt depozitate în condiții insalubre, mizere și care pot dăuna sănătății consumatorilor. Cu toate acestea, pentru respectivii comercianți primează doar profitul.

Pentru a stopa acest fenomen ori măcar pentru a-l mai limita, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție au desfășurat, de-a lungul verii, pe tot cuprinsul litoralului, mai multe acțiuni pe linia protejării populației împotriva activităților de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. Ultima acțiune a avut loc chiar în ultimul weekend de vară, în nordul stațiunii Mamaia și a avut în prim plan combaterea comerțului ambulant neautorizat.

Au fost prinși în fapt

Cei care au fost prinși că vindeau ilegal pe plajă produse alimentare, au fost săltați de către forțele de ordine și luați la bani mărunți. Mai mulți comercianți s-au trezit astfel puși în fața faptului de a da cu subsemnatul. Printre făptași se numără și un bărbat care se plimba nestingherit pe plaja de la Năvodari, cu lada plină de gogoși într-o mână și cu bananele și convrigii atârnați pe sfoară, în cealaltă. La vederea polițiștilor, acesta nu știa pe unde să își „scoată cămașa” pentru a scăpa basma curată. În aceeași situație s-a aflat și o femeie care presta, în aceeași zonă, comerțul ambulant.

Amenzile depășesc ordinul zecilor de mii

Amintim că de la începutul verii și până în prezent, polițiștii constănțeni au lucrat la foc continuu pentru a asigura liniștea și protecția turiștilor, dar și a constănțenilor pe plajele de pe litoral. Numai în luna august au fost verificați aproximativ 50 de operatori economici, au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost aplicate amenzi ce depășesc cu mult suma de 400.000 de lei. Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță. Peste 6 acțiuni de acest fel au fost desfășurate de către polițiști, în luna august.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
0
0
OK, daca pentru ,,micii comercianti'' primeaza doar profitul este clar,insa la fel este si pentru cei mai mari,doar ca estia din urma platesc taxe la stat. Chier e cineva naiv sa mai creada in Romania ca satisfactia clientului,asa cum se spune in cartile de economie este ceva luat in seama de marii vanzatori de pe la noi? Analizati macar la ochiometru produsele vandute la noi,comparativ cu similarele din afara. Ce naiba,idioti nu suntem,ci doar lasi.Niste coate goale vand gogosi si primesc amenzi. Dar ce se vinde legal,scump si prost cu nume celebre,e bine?
0
0
pai politia romina sa apara etnia rroma sa iubiti rromi ca fara ei ierati la coada vaci stilu si rafinamient tot de rromi lati loat no sa fiti nociodata versati ca noi
0
0
decat sa incurajam comertul mai bine sa stea pe ajutor social
0
0
La eforie nord este plin de tigani
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102