REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Poliţiştii vor monitorizare video în oraşul Murfatlar

Poliţiştii vor monitorizare video în oraşul Murfatlar

Replica API 9 octombrie 2013 | 00:00 157

Munca oamenilor legii a dat roade! Cel mai bun exemplu este oraşul Murfatlar, acolo unde infracţionalitatea a scăzut simţitor. Acest lucru s-a putut observa încă din luna iulie a acestui an. Mai mult decât atât, poliţiştii din localitate, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, care s-a desfăşurat la data de 26 septembrie, au cerut identificarea unor soluţii pentru monitorizarea video a oraşului.

Potrivit comisarului şef Ovidiu Grosu, şeful Poliţiei Murfatlar, din data de 29 iulie şi până în prezent nu s-au mai înregistrat infracţiuni cu autori necunoscuţi. "O scădere a infracţionalităţii s-a sesizat în luna iulie a anului curent, însă, din data de 29 iulie şi până acum nu am mai avut nici o faptă cu autor necunoscut", a declarat, pentru "Replica", Ovidiu Grosu. În cadrul şedinţei de Consiliu Local, oamenii legii au prezentat o statistică a activităţii pe raza oraşului. Prin urmare, au fost înregistrate 144 de infracţiuni, dintre care 76 cu autori cunoscuţi şi 68 cu necunoscuţi. De asemenea, au fost întocmite mai multe dosare penale. Din cele 144 de infracţiuni, 98 au fost soluţionate, 31 fiind cu autori necunoscuţi şi 67 cu autori cunoscuţi. Ca şi concluzii, ne spune comisarul şef, infracţionalitatea stradală a fost redusă. Pe lângă acţiunile preventive şi intensificarea patrulărilor, la rezultatul îmbucurător a participat şi arestarea mai multor infractori, care acţionau în cascade. Este vorba de Enache Apostol Ion (27 ani) şi Costel Cercel (22 ani), care, împreună cu concubinele lor au spart nu mai puţin de 15 maşini, fiind astfel înregistrate 15 fapte infracţionale. Ei au fost prinşi în luna februarie a acestui an, dată la care au avut loc şi percheziţii la domiciliul lor. Totul s-a petrecut după ce indivizii s-au întors de la discotecă şi li s-a făcut "poftă" de o plimbare cu maşina. De aici a început totul, spărgând maşină după maşină pentru a putea pleca cu una. Din fericire, au fost prinşi. Tot în cursul acestui an, în luna august mai exact, au fost prinşi şi membrii unei grupări, care se ocupa cu spargerile de locuinţe. Este vorba despre Elvis Zaharia, Robert Silav, de 17 ani, Petru Pavel Cîrlig, de 21 de ani, şi Ştefan Butanche, de 22 de ani. Aceştia sunt acuzaţi de 12 furturi şi o tâlhărie. În urma cercetărilor s-a stabilit că indivizii au "acţionat" în perioada ianuarie - mai, atât în localitatea Murfatlar, dar şi Valu lui Traian. Valoarea prejudiciului total se ridică la 17.400 de lei. Anchetatorii au reuşit să recupereze 80% din marfa furată. Bunurile au fost găsite în casa unui localnic din Murfatlar.

Revenind la şedinţa de Consiliu, poliţiştii au propus identificarea unor soluţii pentru monitorizarea video a oraşului. Şi consilierii locali au ridicat o problemă cu privire la intersecţia proaspăt amenajată, unde a fost amplasată şi o trecere de pietoni considerată periculoasă. În acest sens, aceştia se gândesc la luarea unor măsuri. În ceea ce priveşte intersecţia, ea a fost amenajată în vara acestui an, spre nemulţumirea locuitorilor, care s-au arătat scandalizaţi. Mai exact, este vorba despre trecerea de pietoni de pe DN3, amplasată după intersecţia cu podul, cum se circulă dinspre Valu lui Traian. "Nu înţelegem de ce a fost mutată. Ne este frică să mai traversăm. Este chiar aici, în intersecţia cu podul, unde traficul este extrem de intens. În plus, şoferii nici nu ştiu de modificare şi, de multe ori, nu reduc viteza. Ne este teamă să trecem", a declarat la acea vreme un locuitor al localităţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272