REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Poliţistul alergat de procuror pe câmp, după ce a luat mită, este liber

Poliţistul alergat de procuror pe câmp, după ce a luat mită, este liber

Replica API 21 octombrie 2011 | 00:00 105

Sub control judiciar

Sub control judiciar

Fostul poliţist din cadrul Secţiei 9 - Poliţia Rurală Chirnogeni, prins în flagrant luând mită, a fost eliberat din arestul preventiv. În urmă cu câteva zile, fostul poliţist a formulat cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, la Tribunal, iar judecătorii de aici i-au admis cererea. Numai că procurorii nemulţumiţi au atacat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel. Completul format din 3 judecători au decis că nu se impune menţinerea în arest a poliţistului, menţinând hotărârea primei instanţe, însă dispunând unele restricţii.

Agentul şef de poliţie Laurenţiu Florin Albu a fost reţinut la scurt timp după ce a primit suma de 2.000 lei de la un localnic, Sali Şefich, care l-a denunţat. El mai primise încă 700 de lei de la acelaşi denunţător, iar banii reprezentau un mijloc prin care Şefich ar fi urmat să fie scutit de tragerea la răspunderea penală pentru o infracţiune comisă.

Din cuprinsul încheierii Curţii de Apel:

"Instanţa constată ca fiind admisibilă cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Florin Laurenţiu Albu. Dispune liberarea provizorie sub control judiciar a inculpatului Florin Laurenţiu Albu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr 7 din 04 10 2011 emis de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr 13020/118/2011. În baza art. 1602 alin 3 Cod procedură penală: dispune ca pe durata liberării provizorii sub control judiciar inculpatul să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât în condiţiile fixate de instanţă; să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Constanţa; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să nu se apropie de martorul denunţător, de martorii indicaţi în cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; să nu desfăşoare activităţi de control în exerciţiul unei funcţii publice. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor stabilite, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului la rămânerea definitivă a prezentei încheieri".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272