REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Poliţistul care a restituit miliardul găsit într-o maşină distrusă, "recompensat" cu felicitări

Poliţistul care a restituit miliardul găsit într-o maşină distrusă, "recompensat" cu felicitări

Replica API 16 ianuarie 2012 | 00:00 144

Virgil Stan, agentul-model de la Poliţia Medgidia

Virgil Stan, agentul-model de la Poliţia Medgidia

Gestul agentului principal Virgil Stan, de la Poliţia Medgidia, care a returnat o sumă mare de bani, găsită într-o maşină avariată, nu a fost trecut cu vederea de superiori. Acesta a primit felicitări din partea inspectorului-şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu.

"I-am adresat mulţumiri, personal, colegului nostru, pentru ceea ce a făcut. Însă nu putem să îl recompensăm altfel, pentru că e vorba de un gest de normalitate. El şi-a făcut datoria de poliţist. I-am adresat felicitări şi ne bucurăm că avem astfel de oameni în Poliţie", ne-a declarat Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa. Reamintim că poliţistul Virgil Stan a fost cel care a făcut cercetarea la faţa locului, în cazul unui accident mortal produs anul trecut, între Valea Dacilor şi Medgidia, iar în timp ce singurul ocupant a maşinii implicată în accident era transportat la spital, unde a decedat, poliţistul a descoperit în maşina acestuia o sumă de peste un miliard de lei vechi, pe care a înregistrat-o în baza unui proces-verbal, după care a depus-o la CEC în contul IPJ, punând-o la dispoziţia organelor de cercetare, pentru a putea fi restituită deţinătorului de drept.

Nici un interesat de bani. Posibil fraudă

În legătură cu acest aspect, se pare că, până în prezent, nimeni nu şi-a revendicat această sumă de bani, deloc neglijabilă, deşi a trecut un an şi jumătate de la accident. "Suma de bani se află în continuare în contul IPJ şi, din câte ştiu, nu a venit nimeni să o recupereze. În acest sens s-a deschis o altă anchetă, de care se ocupă poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF), provenienţa şi destinaţia acestei sume de bani reprezentând un interes pentru IPJ, fiind vorba despre un alt dosar", ne-a mai declarat Valentin Burlacu, şeful Poliţiei Constanţa. Reamintim că accidentul de la care a plecat totul s-a produs pe data de 9 august, seara, pe DJ 381, între Medgidia şi Valea Dacilor, când un autoturism Alfa Romeo, condus de Ionuţ Alexandru Drăgan, de 24 de ani, s-a izbit de un copac, după ce şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei. În urma impactului, bărbatul a fost proiectat mai mulţi metri prin parbriz, fiind găsit mai departe în stare de inconştienţă. Bărbatul a fost transportat la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa. În urma verificărilor, maşina distrusă s-a găsit o mapă cu documente financiar-contabile şi un rucsac în care se afla suma de 108.860 lei. Întrucât nimeni până în prezent nu s-a arătat interesat de suma de bani, oamenii legii iau în calcul varianta ca aceştia să fi provenit din afaceri ilegale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108