REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Polițistul de la Transporturi, care a SIFONAT o PERCHEZIȚIE, a fost CONDAMNAT

Polițistul de la Transporturi, care a SIFONAT o PERCHEZIȚIE, a fost CONDAMNAT

Replica API 26 martie 2021 | 23:15 11699

Iulian Mirel Constantin, polițistul de la Transporturi care ar fi divulgat informații ce nu sunt destinate publicității, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel, termenul fiind stabilit pentru data de 03.06.2021.

foto: digi24.ro

Un poliţist de la Transporturi, din Constanţa, a fost arestat preventiv în iunie 2020, pentru infracţiuni de corupţie. Este vorba despre Mirel Constantin, care ar fi divulgat informații ce nu sunt destinate publicității. Mai exact, ar fi anunţat mai mulţi braconieri că vor avea loc percheziţii, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Mai mult, poliţistul ar fi divulgat contrabandiştilor numele colaboratorilor sub acoperire. Pe fir a intrat şi DGA. Anchetatorii au finalizat cercetările, iar dosarul a ajuns în instanță, la Judecătoria Constanța, pe 17.06.2020, obiectul fiind: infracțiuni de corupție.

Pe 17 februarie, judecătorii au decis: ”Condamnă inculpatul C.I.-M.(...),la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, potrivit minutei judecătorești.

Totodată, magistrații i-au impus inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Murfatlar, pe o perioadă de 100 de zile. Inculpatul este obligat și la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Așa cum este precizat mai sus, decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, care se va judeca pe 3.06.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi imperativ necesar sa restituie tot salariul incasat necuvenit inapoi . Platim taxe si impozite infractorilor .
0
0
A gresit...bine ca e cu suspendare.....dar din pacate i a stricat rostu...
3
0
Jmekerii din lumea interlopa zic ca au "locotenenti" in politie,multi dintre ei fiind chiar chestori.
5
2
este organizatie de infractori. 99% sunt infractori.
2
4
sut in marea majoritate infractori ascunsi sub uniforma ca sa fure mai ferit.In politie actioneaza retele de crima organizata.banii se colecteaza si merg la sefi la bucuresti.Intreaga politie este corupta.
3
3
Asa e peste tot.. Au sifoane.. cand ajung mascatii gasesc o baba chioara, niste pui de cioara..
6
1
Cei mai prosti politisti ,politistii de la Transporturi si se mai tin si de infractiuni
5
6
traiasca probatiunea care este
2
2
puscarie cu suspendare ,ce fel de puscarie e asta ,vrajeala romaneasca ,afara nu vezi asa ceva
6
4
Si pe hotul de Dragos Serban de la transporturi pe cand???
3
7
bine ca nu l.au recompensat.cei mai buni infractori sint politistii,tatii hotilor! dati.l ba afara odata,fara pensie si salariu specialsa munceasca talanul in agricultura,ca altceva nu stie!
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218