REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Polițistul Nazare a obținut rejudecarea dosarului în care fusese condamnat pentru înșelăciune

Polițistul Nazare a obținut rejudecarea dosarului în care fusese condamnat pentru înșelăciune

Replica API 2 septembrie 2022 | 00:00 1840

Silviu Andrei Nazare, un fost polițist, a fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Alături de el, a fost condamnat și Alexandru Antonio Sava, la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită. Sentința a fost dată pe 9 iulie 2021, însă în urma apelului, magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au decis rejudecarea la prima instanţă sau la instanţa competentă, adică la Tribunalul Constanța. Sentința a fost dată pe 24 august 2022 și este definitivă.

Cei doi sunt acuzați că, în seara de 25.05.2018, acționând în calitate de intermediar, Alexandru Antonio Sava i-a remis polițistului Silviu Andrei Nazare suma de 800 de lei, bani care îi fuseseră puși la dispoziție de către altă persoană, pentru ca polițistul, lucrător în cadrul Postului de Poliție Mihai Viteazu, în virtutea funcției pe care o deținea, să facă demersuri în vederea restituirii într-un termen cât mai scurt a permisului de conducere către denunțător, document care îi fusese ridicat ca urmare a întocmirii pe numele acestuia a unui dosar penal (620-P-2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța), pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul cu numere false de înmatriculare.

Mai exact, așa cum este menționat mai sus, un bărbat a fost oprit în trafic, fiindu-i întocmit dosar penal în urma neregulilor. Cum acesta lucra în străinătate și dorea urgentarea dosarului, a apelat la un amic (Alexandru Antonio Sava) ce îl cunoștea pe polițistul care se ocupa de caz și anume Silviu Andrei Nazare. Auzind că omul legii a cerut 1.000 de lei, șoferul i-a dat prin amicul său și a plecat din țară. La întoarcere a încercat să afle care este starea dosarului, însă amicul i-a spus că nu vrea să se mai bage, iar polițistul Nazare nu i-a răspuns la telefon. Astfel, i-a dat un mesaj pe whatsapp prin care i-a reproșat că a luat banii, dar nu a făcut nimic și că o să meargă să denunțe faptele. Atunci, polițistul l-a contactat și chiar s-au întâlnit. Datorită experienței profesionale, Nazare și-a dat seama că ar putea fi înregistrat, așa că nu prea a recunoscut, în cadrul întâlnirii, că a primit bani.

Însă, în cauză au avut loc percheziții informatice și interceptări, iar adevărul a ieșit la iveală. Cauza urmează a se rejudeca la Tribunalul Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E un puscarias ciung care a fost condamnat pt pornografie infantila
2
2
SE NAZARE LA POLITIE de pe yt?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212