REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Polonia: operatorul de stat Gaz-System solicită sprijin din partea UE pentru infrastructura de hidrogen

Polonia: operatorul de stat Gaz-System solicită sprijin din partea UE pentru infrastructura de hidrogen

Valentina CAMARA 10 martie 2023 | 00:00 179

Operatorul de stat al rețelei de gaze din Polonia, Gaz-System, a declarat că a solicitat obținerea statutului de proiect de interes comun (PIC) pentru trei infrastructuri de hidrogen, pentru a le face eligibile pentru finanțare din partea UE, scrie renewablesnow.com.

Polonia: operatorul de stat Gaz-System solicita sprijin din partea UE pentru infrastructura de hidrogen

Proiectele includ un coridor pentru transportul hidrogenului din Finlanda, prin statele baltice și Polonia către Germania, infrastructură care conectează producătorii autohtoni de hidrogen și o stocare a hidrogenului în Damaslawek, provincia centrală Wielkopolskie, a declarat vineri compania.

Proiectele de interes comun leagă sistemele energetice ale țărilor UE și pot beneficia de proceduri accelerate de autorizare și de finanțare în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (CEF).

Noul regulament

Regulamentul revizuit privind rețelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E) prevede acordarea unui statut PIC instalațiilor care creează o infrastructură europeană integrată pe bază de hidrogen, a menționat Gaz-System, adăugând că va putea depune o cerere de cofinanțare din partea CEF după ce noua listă PIC va fi adoptată de instituțiile UE în toamna anului 2023.

Gaz-System operează principalele conducte de gaze naturale ale Poloniei și deține terminalul GNL din portul baltic Swinoujscie. Gaz-system a subliniat că proiectele sale sunt în conformitate cu prioritățile politicii UE în domeniul infrastructurii de gaze naturale, fapt confirmat de locul lor în listele PIC existente, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108