REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

Pompeo anunţă că SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii la 29 februarie

Replica API 22 februarie 2020 | 17:25 505

Mike Pompeo

SUA se pregătesc să semneze un acord cu talibanii, condiţionat de o perioadă de reducere a violenţelor în Afganistan, a anunţat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Odată (reducerea violenţei) pusă în practică cu succes, semnarea acordului între Statele Unite şi talibanii ar trebui să meargă înainte', a declarat Pompeo într-un comunicat emis după vizita întreprinsă în Arabia Saudită.

'Ne pregătim ca semnarea să aibă loc la 29 februarie', a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Această dată fusese avansată puţin mai devreme de un înalt responsabil taliban, potrivit căruia semnarea acordului va avea loc în capitala Qatarului, Doha, dacă 'reducerea violenţelor' anunţată de americani şi de talibani va fi respectată.

Acest armistiţiu parţial a fost încheiat în vederea semnării unui acord între SUA şi talibani, ce ar marca o etapă importantă în conflictul din Afganistan vechi de 18 ani.

Armistiţiul, ce trebuie să dureze o săptămână, nu pare să fi început, în condiţiile în care un atac taliban împotriva armatei afgane a avut loc duminică în nordul ţării.

În comunicatul său, Mike Pompeo menţionează că negocierile interafgane vor începe la scurt timp după semnarea acordului la 29 februarie.

Ele 'se vor baza pe această etapă fundamentală pentru a se ajunge la o încetare a focului completă şi permanentă şi la o viitoare foaie de parcurs în Afganistan', a mai arătat Pompeo.

Deşi a recunoscut menţinerea unor provocări, secretarul de stat a subliniat că progresele realizate până acum oferă 'speranţe' şi constituie 'o reală oportunitate' pentru pace'. 'Statele Unite îi cheamă pe toţi afganii să profite de ocazie', mai adaugă secretarul de stat în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce acord,atata timp cat americuta ii va calca pe bataturi,afganii,nu este un nume de popor ci numai de ogari,v-or nimicii ca si pana azi pe toti invadatorii,singurii caini care se lupta cu ursul este ogarul afgan si cainele tucmen alabai
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367