REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ponta, despre fraudele de la referendum: S-au găsit trei acari Păuni care au pus 500 buletine de vot

Ponta, despre fraudele de la referendum: S-au găsit trei acari Păuni care au pus 500 buletine de vot

Replica API 7 noiembrie 2012 | 00:00 348

Premierul Victor Ponta i-a ironizat marţi pe cei care acuzau USL de fraudarea referendumului din vară, arătând că din cercetările făcute de procurori reiese că de la acuzaţii că ar fi două milioane de voturi fraudate s-au găsit "trei acari Păuni care au pus 500 de buletine de vot în plus".

"De la 2 milioane de voturi fraudate, s-a ajuns la 50 de mii şi de la 50 de mii s-a ajuns la trei şefi de secţie din Mehedinţi că au 500 de voturi în plus. Deci ridicolul celor care vorbeau de probleme la referendum a fost excelent reliefat ieri când s-au găsit cei trei acari Păuni care au pus 500 de buletine în total. Deci, dacă nu erau cele 500 de buletine, rezultatul referendumului era clar în favoarea celor care vorbeau de fraude", le-a spus Victor Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa de guvern. El a calificat acuzaţiile de fraudă de la referendum ca fiind "o situaţie absolut jenantă" şi le-a cerut miniştrilor să ia toate măsurile necesare pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii ireproşabile.

În context, Ponta a arătat că speră să nu mai vadă "situaţii ca cele de la Neamţ din 2011", însă a adăugat că astfel de situaţii ar putea fi de această dată la Roman, aluzie la faptul că Elena Udrea candidează pentru un loc de deputat într-un colegiu din Roman. "Sigur că acolo nu o să ancheteze nimeni, procurorii nu vor ajunge în Neamţ", a adăugat ironic Ponta.

Trei preşedinţi şi un membru al unor secţii de votare din judeţul Mehedinţi au fost trimişi în judecată, în dosarul "Fraude la referendum", a informat luni Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în dosarul "Fraude la referendum" - Mehedinţi şi au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor: Dumitru Mirea, Liviu Cătălin Bondoc, Gheorghiţa Burcu şi Manuela Carina Micu, pentru săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au întocmit în fals mai multe documente ale birourilor electorale, că au înscris pe listă ce atestă prezenţa la urne a mai multor persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere în acest sens, faptă urmată de introducerea în urnă a unui număr de buletine de vot egal cu cel al persoanelor înscrise, validând, astfel, prezenţa persoanelor menţionate în fals.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272