REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ponta, despre situaţia din Crimeea: Reprezintă cel mai mare pericol de securitate pentru România după 1989

Ponta, despre situaţia din Crimeea: Reprezintă cel mai mare pericol de securitate pentru România după 1989

Replica API 24 martie 2014 | 00:00 200

Prim ministrul Victor Ponta a comentat, duminică, pe seama situaţiei tensionate din peninsula Crimeea şi ce impact poate avea asupra României. Premierul a mai declarat că abia acum România îşi dă seama cât de important este că se află în NATO şi UE.

"Suntem graniţa UE şi NATO, alături de această zonă de conflict. Am discutat cu lideri europeni, am folosit aceste zile pentru a discuta cu liderii din Moldova, cu primul ministru, am fost în Georgia, unde nu a ajunsese niciun lider din Europa după Vilnius, şi totuşi Georgia este un avanpost al Europei, şi o ţară care a avut curajul, ca şi Moldova, să iniţieze acordul de asociere cu UE. Cred că este cel mai mare pericol de securitate pentru România şi pentru regiune de după 89. Să ai un conflict rece, deocamdată. Să dea Dumnezeu să nu fie cald în perioada următoare. E prima dată când ne dăm seama cât de importante este că suntem în UE şi NATO, şi că orice pericol, oricât de mare, nu suntem singuri", a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a precizat că această situaţie poate fi o ocazie bună pentru ca România să-şi atingă un obiectiv major - reapropierea Republicii Moldovei de Europa şi NATO.

"Văd că e cea mai mare oportunitate de după 1990 pentru ca România să îşi atingă un obiectic major, minor pentru Europa, de a folosi acest moment istoric pentru accelera extraodinar de puternic reapropierea Moldovei de Europa şi NATO", a mai declarat Victor Ponta.

În ceea ce-l priveşte pe liderul rus Vladimir Putin, premierul a declarat că acesta reprezintă un "simbol al unor nostalgii de mare putere a Rusiei".

sursa: romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272