REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ponta, despre teza de doctorat a lui Ciucă: 'Ipocriții care l-ar fi linșat dacă era la PSD tac ca peștii acum'

Ponta, despre teza de doctorat a lui Ciucă: 'Ipocriții care l-ar fi linșat dacă era la PSD tac ca peștii acum'

Replica API 20 ianuarie 2022 | 00:06 1252

Fostul premier Victor Ponta, căruia i s-a retras în 2016 titlul de doctor în drept, consideră că premierul Nicolae Ciucă nu ar trebui să piardă mult timp să explice suspiciunea de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat. „Să se ocupe de problemele țării nu de 'scheleții din dulap' dezgropați după atâția ani”, a comentat acesta, scrie stiripesurse.ro.

Victor Ponta

„Sunt cel mai pățit cu poveștile astea și am, deci, dreptul să vorbesc: să îl lăsăm în pace pe Dl Ciucă să facă ceea ce așteptăm toți de la el: rezolvarea crizelor din energie, finanțe, sănătate, educație. Nu cred că trebuie să piardă mult timp că să dea explicații acuzațiilor făcute de o jurnalistă dovedită că a plagiat ea însăși (...) Să se ocupe de problemele țării nu de “scheleții din dulap” dezgropați după atâția ani. Cred că nu are nicio problema legală - și eu am câștigat în instanța împotriva abuzurilor făcute de Ministrul Mircea Dumitru (cu dosar de colaborator al Securității) la cererea lui Dacian Cioloș și spre marea satisfacție a lui Klaus Iohannis. E adevărat că zis dl Iohannis (că plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil că persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, n. red). Dar știți bine că Dl Iohannis a zis multe când era vorba de adversari - nu se aplică și la aliați. Să ii “dăm pace” Dlui Iohannis (cum se spune în Ardeal!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

„Nici nu cred că are obligații morale față de ipocriții care l-ar fi linșat dacă era la PSD și care tac că peștii acum. Nici față de un electorat care e satul de scandalurile artificiale și de “prosteala” pe care o aud mereu când e vorba de “pesediști” - și care nu are niciun alt resort decât bătălia politică. Propun că Dl Ciucă să își vadă de problemele din energie, sănătate, educație, finanțe șamd - și sper să aibă rezultate concrete și mai bune cât mai rapid, că suntem cu “apă peste cap”. Pentru scandalul cu plagiatul îmi dau eu demisia!”, a adăugat fostul premier.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, potrivit PressOne.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la toti plagiatorii.
5
0
si nu sunt ipocriti.... SUNT MWISTI!!!!!
5
1
Pot sa am o dejectie pe dottoratul lui kovesi,coldea,ciuca si alte rapandule?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212