REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ponta: În 28 iunie suntem de acord să fie alegeri locale, cu condiţia ca în 28 aprilie să nu mai avem coronavirus

Ponta: În 28 iunie suntem de acord să fie alegeri locale, cu condiţia ca în 28 aprilie să nu mai avem coronavirus

Replica API 11 martie 2020 | 00:00 971

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, după consultările dintre premierul interimar, Ludovic Orban, şi reprezentanţii partidelor parlamentare, că ar fi de acord cu data de 28 iunie a alegerilor locale, cu condiţia ca din 28 aprilie să nu mai existe epidemia de coronavirus.

"Nu are rost să discutăm de alegeri în condiţii de epidemie. Sunt câteva probleme tehnice la care eu, în numele Pro România, domnul Vosganian în numele ALDE, suntem gata să sprijinim. În primul rând, să scoatem acest sistem cu semnăturile, practic să ne apucăm să strângem semnături pentru candidaţi în perioada asta, înseamnă să răspândim epidemia, să facem un focar să-l ducem în toată ţara şi cred că e o chestie extrem de birocratică, asta cu semnăturile, mai sunt şi alte lucruri. Vreau să înţelegeţi - 28 iunie - suntem de acord să fie alegeri locale, cu singura condiţie ca - să calculaţi 60 de zile înainte - în 28 aprilie, practic, să nu mai avem coronavirus, dacă avem coronavirus cred că ar fi o iresponsabilitate să facem alegeri", a afirmat Victor Ponta, într-o declaraţie susţinută alături de deputatul ALDE Varujan Vosganian, potrivit Agerpres.

El a spus că, potrivit afirmaţiilor preşedintelui AEP, dacă se doresc alegeri locale pe 28 iunie, data maximă pentru emiterea HG este 13 aprilie. "Mai avem timp până atunci. Sunt şi alte ţări care aveau programate alegeri în perioada următoare şi care deja au anunţat că nu mai au alegeri", a adăugat Ponta.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a precizat, la rândul său, că la întâlnirea cu premierul interimar Ludovic Orban s-a convenit ca decizia finală să fie luată peste două săptămâni.

"Decizia finală am convenit să o luăm peste două săptămâni. Am convenit să avem o nouă întâlnire şi până atunci să vedem care este stadiul răspândirii coronavirusului. În acelaşi timp, am ridicat premierului această chestiune: noi discutăm, evident, despre limitarea impactului coronavirsului, însă există şi alte fenomene care se petrec, legate de comportamentul cetăţenilor, de mediul de piaţă, de evoluţia cererii şi ofertei, evoluţia pieţelor monetare, pieţelor financiare. De aceea, am cerut imperios Guvernului să ne prezinte un program în colaborare cu BNR, cu ASF, care să diminueze impactul economic", a mai spus Vosganian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si noi suntem de acord sa nu te mai votam deloc.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272