REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponturi de la Protecţia Consumatorilor, să nu luaţi ţeapă de Black Friday

Ponturi de la Protecţia Consumatorilor, să nu luaţi ţeapă de Black Friday

Replica API 20 noiembrie 2013 | 00:00 92

Black Friday este un eveniment anual în care magazinele online, cât şi cele clasice, oferă reduceri masive în ziua de 29 noiembrie. Pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze produse cu ocazia acestui eveniment, reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (OJPC) oferă câteva ponturi pentru a evita o eventuală ţeapă.

"N-am avut nici o reclamaţie până acum. O să urmeze, după Vinerea Neagră. Consumatorii trebuie să fie foarte atenţi, să se protejeze, să ceară declaraţii de conformitate a produsului, să ceară factură şi termene de garanţie ale produselor. De asemenea, trebuie să probeze orice produs cumpărat. O să fie foarte aglomerat în acea perioadă şi nu o să-şi dea seama de aceste lucruri", a spus Nicoale Timoaşcă, şeful OPC Constanţa.

Până când vor veni sesizările cu privire la Vinerea Neagră, inspectorii trebuie să facă faţa avalanşei de sesizări împotriva companiilor de telefonie mobilă şi cablu tv. "Avem foarte multe reclamaţii pe această zonă, pe telefonie mobilă şi cablu. Oamenii au reclamat, la telefonia mobilă, că telefoanele cumpărate noi sunt defecte, am avut cinci astfel de sesizări de la începutul lunii, dar şi neclarităţi la factură. Totodată, vin sesizări multe şi pentru companiile de cablu tv. Cele mai multe sunt din zona Castelu, Poarta Albă, unde consumatorii acuză că stau câteva zile, chiar o săptămână fără cablu", a conchis Timoaşcă.

Mirela PASCAL

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108